Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ηχηρές απουσίες της Ξάνθης από το συνέδριο της ΝΔ

Ηχηρές απουσίες της Ξάνθης από το συνέδριο της ΝΔ

0
mitsotakis-synedrio

Δεν παρακολούθησαν το συνέδριο κορυφαία στελέχη – Απών ο Α. Κοντός – Επανεξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή η Πελαγία Βώβου

Δυναμική η παρουσία της μειονότητας – Μίλησε στο συνέδριο ο Ντελή Γιουσούφ – Αποτίμηση από τα στελέχη Μιχάλη Πατεράκη και Κώστα Τριανταφυλλίδη

«Οξυγόνο» για την ΝΔ το 10ο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 22 – 23 – 24 Απριλίου, στο οποίο εκλέχτηκαν τα 150 νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής – του κορυφαίου κομματικού οργάνου σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος – από περίπου 4.000 συνέδρους και τέθηκαν μέσα από 25 προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης οι άξονες της πολιτικής πλατφόρμας του κόμματος με τους οποίους πρόκειται να πορευτεί προς την κατάκτηση της εξουσίας και η οποία εκφράζεται με το σύνθημα «Οξυγόνο για την Ελλάδα».

Κατά μέτωπον επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Παρουσία τριών πρωθυπουργών με προεξάρχοντα τον Επίτιμο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πατέρα του, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά και 5.000 περίπου συνέδρων και πολιτικών στελεχών που συμμετείχαν εξ οφιτσίου καθώς επίσης και 15 πρέσβεων και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, μέσα σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το συνέδριο την Παρασκευή αποδίδοντας τιμή και εξαίροντας το έργο και των τριών πρώην πρωθυπουργών ενώ εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση προς την κυβέρνηση Τσίπρα την οποία χαρακτήρισε ως επικίνδυνη και την χειρότερη μετά την μεταπολίτευση. «Να φύγει μία ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Να φύγει γιατί καταστρέφει την οικονομία, οδηγεί την μεσαία τάξη σε φτωχοποίηση και οδηγεί τον λαό σε άκρα απογοήτευση. Είναι η χειρότερη κυβέρνηση της αντιπολίτευσης», Να φύγει, είμαστε έτοιμοι, για το καλό της πατρίδας, να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν να διαχειριστούμε τις συνέπειας της δικής σας ανικανότητας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την δευτερολογία του την Κυριακή δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει.

Απουσία Κοντού από το συνέδριο – Επανεξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή η Πελαγία Βώβου

Μικρότερη απ’ ότι προβλέποντας ήταν η συμμετοχή της Ξάνθης αφού σημειώθηκαν αρκετές απουσίες τόσο από συνέδρους όσο και από στελέχη που συμμετέχουν εξ’ οφιτσίου με πιο κραυγαλέα αυτή του πρώην βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού ο όποιος δεν εθεάθη στο συνέδριο όπως και ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος σε αντίθεση με τον πρώην βουλευτή κ. Γιώργο Παυλακάκη και τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη που ήταν παρόντες. Ωστόσο η Ξάνθη εξέλεξε εκπρόσωπό της στην πολιτική επιτροπή την κα Πελαγία Βώβου η οποία επανεξελέγη με174 ψήφους, 14η στη σειρά από τις γυναίκες για τις οποίες λειτούργησε η ποσόστωση όμως με ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι ανά περιφέρεια όπως ήταν πριν. Η κα Βώβου μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την ικανοποίηση της και απηύθυνε ευχαριστίες για την στήριξη που είχε από στελέχη της Ξάνθης. Επεσήμανε δε ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό και ότι έγινε πολύ καλή δουλειά σε οργανωτικά θέματα με τροποποιήσεις στο καταστατικό που διευκολύνουν την λειτουργία του κόμματος.

Πως αποτιμούν το συνέδριο τα στελέχη, Μιχάλης Πατεράκης και Κώστας Τριανταφυλλίδης

paterakis-mixΗ ΝΟΔΕ Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα Μιχάλη Πατεράκη καθώς ο πρόεδρος Νίκος Κιατίπης λόγω προσωπικών αιτιών – όπως μας είπε – δεν κατέστη δυνατόν παρευρεθεί. Αναφερόμενος στο συνέδριο ο κ. Πατεράκης το χαρακτήρισε εξαιρετικό από κάθε άποψη σημειώνοντας πως εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα όργανα και πως ήταν πολύ εποικοδομητική η κατάθεση από τις γραμματείες του παράλληλου προγράμματος που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και το οποίο πρόκειται να καθιερωθεί. Επίσης πρόσθεσε πως τα κυρίαρχα μηνύματα ήταν η ενότητα και η ανανέωση και ότι η χώρα χρειάζεται «οξυγόνο» για να ανασάνει και πως αυτό θα της το δώσει η ΝΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές αλλά και τα συμπέρασμα του συνεδρίου όπως μας τα μεταφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τριανταφυλλίδης που παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου χωρίς δικαίωμα ψήφου: «Υπήρχε συμμετοχή, υπήρξε παλμός και ενδιαφέρον των στελεχών να εκλεγούν στην Πολιτική Επιτροπή. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τηρούνται οι ισορροπίας και εκπροσωπούν όλες οι τάσεις που υπάρχουν στην ΝΔ με κυρίαρχο βέβαια τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης. Σ’ ότι αφορά το ιδεολογικό περιεχόμενο του συνεδρίου ανέφερε πως δεν έχει τεθεί ζήτημα ιδεολογικού προσανατολισμού καθώς η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που έχει και δεξιές και κεντρώες αναφορές ωστόσο υπογράμμισε πως αυτό που αποτελεί στοίχημα για την ΝΔ είναι η «Συμφωνία αλήθειας» οι 25 προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα τεθούν στην κοινωνία. Πρόκειται για ένα σχέδιο που βασίζεται στον ορθολογισμό και την κοινή λογική, είναι απαλλαγμένο από τον λαϊκισμό και έχει ως βασικό άξονα την ανάκτηση της εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην πολιτική και τους πολιτικούς που θα επιτευχθεί μέσα από την εμπέδωση της αξιοπιστίας, της σοβαρότητας και την υπευθυνότητα : «Τώρα ξεκινάει η πολιτική δουλειά της ΝΔ. Πιστεύω πως ο κόσμος θέλει να μας ακούσει…», καταλήγει ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Δυναμική η παρουσία της μειονότητας – Μίλησε στο συνέδριο ο Ντελή Γιουσούφ

Να σημειώσουμε τέλος πως δυναμική ήταν η εκπροσώπηση της μειονότητας με την παρουσία αρκετών στελεχών της όπως ο πρώην δήμαρχος Μύκης κ. Ντουκιαντή, ο κ Αχμετσίκ Ριτβάν και ο Ντελή Γιουσούφ ο οποίος μάλιστα ήταν ο μοναδικός που πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε θέματα γενικότερα των αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί αλλά και σε μειονοτικά θέματα με ειδική αναφορά στα πολεοδομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τεμένη της ορεινής περιοχής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…