Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πολύ κακό για το τίποτα

Πολύ κακό για το τίποτα

0
meionotiko

Πολιτικές προεκτάσεις έλαβε σχόλιο στο facebook, δασκάλας του μειονοτικού σχολείου Εχίνου – Παρέμβαση Χ. Ζεϊμπέκ με αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας

«Δεν υπάρχει θέμα δίωξης ή απομάκρυνσης της δασκάλας», λέει ο Προϊστάμενος της Π.Ε. Ξάνθης – Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η δασκάλα – Δήλωση του δικηγόρου της Στέργιου Γιαλάογλου

Πολιτικές προεκτάσεις έχει πάρει ένα σχόλιο στο facebook της δασκάλας του μειονοτικού σχολείου Εχίνου κας Δάφνης Στaυράκη η οποία σε συνομιλία της φέρεται να έγραψε μεταξύ άλλων πως: « ….όποιος και όποια δεν αγαπάει την Ελλάδα να βγάλει ένα διαβατήριο για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να πάει να μείνει εκεί». Το σχόλιο αναδημοσιεύτηκε με την φωτογραφία της σε εφημερίδες του μειονοτικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου πυροδοτώντας μια σειρά από αντιδράσεις και εμπρηστικές δηλώσεις όπως του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εχίνου Ιλτέρ Μέτσο που δήλωσε πως η ανάρτηση της δασκάλας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ο οποίος πήγε στο σχολείο και συναντήθηκε με τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του αλλά και ενημέρωσε και το υπουργείο Παιδείας κατά δήλωσή του στον μειονοτικό Τύπο καθιστώντας ένα θέμα που ακόμη κι αν κριθεί αρνητικά με το σκεπτικό ότι είναι δασκάλα του σχολείου, η κοινοποίηση προσωπικών θέσεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να απασχολήσει και όχι να τύχει πολιτικής παρέμβασης.

Κανένα θέμα για την Πρωτοβάθμια Ξάνθης

Και σ’ ότι αφορά το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ο προϊστάμενος κ. Αναστάσιος Μάρκου αναφέρει στο «Ε» πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για την υπηρεσία ούτε για δίωξη, ούτε για απομάκρυνση της δασκάλα και πως ο ίδιος δεν βρίσκει τίποτε το επιλήψιμο ή ειρωνικό στο σχόλιο της συναδέλφου του.

Ωστόσο η κα Σταυράκη – κατά δήλωση του δικηγόρου της κ. Στέργιου Γιαλάογλου δέχεται «έναν άνευ προηγούμενου ανεπίτρεπτος εκφοβισμός (Bullying)» και προτίθεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Δήλωση Στέργιου Γιαλάογλου Δικηγόρου

daskala-exinos«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα για τα δημοσιεύματα εφημερίδων του μειονοτικού τύπου της Τρίτης 20-4-2016, όπου γίνεται παράνομη αναδημοσίευση –χωρίς την συναίνεση της εντολέως μου- ανάρτησης της στο FACEBOOK. Στα συγκεκριμένα άρθρα, παρατίθεται παράνομα και χωρίς την συναίνεση της, φωτογραφία της, γίνεται αναδημοσίευση μιας ανάρτησης στα πλαίσια κοινωνικού διαλόγου, όπως την υπέκλεψε κάποιος τρίτος, διογκώνεται και διαστρεβλώνεται πλήρως το νόημα της ανάρτησης και προκαλείται σκόπιμα διάδοση αρνητικών και δυσφημιστικών για το πρόσωπο της ψευδών ειδήσεων, ενώ επιχειρείται ένας άνευ προηγούμενου ανεπίτρεπτος εκφοβισμός (Bullying), κατά παράβαση της νομοθεσίας και έξω από κάθε όριο αντικειμενικής πληροφόρησης. Γίνεται αναφορά σκόπιμα και κακόβουλα σε «ανάρτηση δασκάλας που υπηρετεί στο τουρκικό δημοτικό σχολείο του Εχίνου» και στις ενέργειες του τοπικού μουσουλμάνου Βουλευτή και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων οι οποίοι, αναφέρονται εν αγνοία μας στο πρόσωπο της εντολέως μου με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Για τις ενέργειες όλων των εμπλεκομένων η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της και θα τεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για την ατυχή και αψυχολόγητη ενέργεια του τοπικού βουλευτή, ο οποίος λησμονώντας ότι εκλέχτηκε με τις ψήφους των χριστιανών και μουσουλμάνων πολιτών του Ν. Ξάνθης, επέλεξε να συμμετάσχει στην τρομοκράτηση μιας εκπαιδευτικού και στην εκδήλωση απειλητικών συμπεριφορών που δεν συνάδουν με το κύρος της θέσης του. Τέτοιες πρακτικές ωμού εκφοβισμού δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Κατανοούμε την διάθεση πλειοδοσίας στο χρηματιστήριο του τουρκισμού, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Η πελάτισσα μου παραμένει πιστή στο καθήκον της, αφοσιωμένη στο εκπαιδευτικό έργο και στους μαθητές της, τους οποίους υπεραγαπά και τιμά, ανταποδίδοντας την εκτίμηση και την αγάπη με την οποία την περιβάλλουν».

Στήριξη στην δασκάλα από τους ΑΝΕΛ Ξάνθης

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε μια πολύ κακή σκηνοθεσία «αποδόμησης» προσωπικότητας μιας δασκάλας που υπηρετεί στον Εχίνο, λόγο ενός σχολίου της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θυμίζουμε ότι το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα παγκοσμίως. Καταδικάζουμε απερίφραστα την μεθοδευμένη στοχοποίηση της δασκάλας, την μεθοδευμένη στοχοποίηση του πολίτη και στεκόμαστε δίπλα στην Δάφνη Σταυράκη και απέναντι σε όσους παραβιάζουν εκ του πονηρού ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιώντας για ακόμη μια φορά τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, αλλά και των ανθρώπων αυτών που με πολύ σεβασμό και αγάπη μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …