Για τη ζύμη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3-4 κ.σ. κρύο γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
Για τη γέμιση
240 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
Για την επικάλυψη
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι σπόρια από ρόδι
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα. Προσθέτουμε και το κρύο γάλα λίγο-λίγο, τη ζάχαρη άχνη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την πατάμε να ανοίξει σε δίσκο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε αρκετά σημεία, καλύπτουμε την επιφάνειά της με λαδόκολλα και πάνω της ξερά φασόλια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και συνεχίζουμε για 8-10 λεπτά.
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να προκύψει ένα λείο και ομογενές μείγμα. Όταν κρυώσει η βάση την τοποθετούμε σε πιατέλα, αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε την τάρτα μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Γαρνίρουμε με τα σπόρια από το ρόδι, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τη σερβίρουμε.