Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα κολοκύθας με κοφτό μακαρονάκι

Σούπα κολοκύθας με κοφτό μακαρονάκι

0
kolokithosoupa-kofto

1 κουτί κοφτό μακαρονάκι

1 μεγάλη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 μήλα κομμένα σε κύβους

1 κ.σ. φασκόμηλο

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. κανέλα

¼ κ.γ. γαρίφαλο

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

3 λίτρα ζωμό κοτόπουλου

¼ φλιτζανιού ανάλατοι σπόροι κολοκύθας

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα μήλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρίφαλο για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ωραία, λεία υφή. Μεταφέρουμε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα, φέρνουμε ξανά σε βρασμό και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφήνουμε τη σούπα στην άκρη να ξεκουραστεί για 25-30 λεπτά. Σε ένα μικρό τηγάνι, ψήνουμε τους σπόρους κολοκύθας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ, πασπαλίζουμε με τους σπόρους και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • osobucco-kremmydakia

    Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

    -4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…
  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κασεροκούλουρα

-1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…