Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 6 εποχικές προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

6 εποχικές προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

0

Για την κάλυψη αναγκών στο Δασικό Χωριό

Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων

Έξι προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανακοίνωσε πως θα προσλάβει ο δήμος Ξάνθης προς κάλυψη των εποχικών –επειγουσών αναγκών για την προστασία του Δασικού Χωριού (καθαρισμός από ξηρά χόρτα και κλαδιά, συγκέντρωση και μεταφορά αυτών, διάνοιξη μονοπατιών, συντήρηση οικίσκων)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΔΕ ΟΔΗΓΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

1

Δύο (2) μήνες

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ

5

Δύο (2) μήνες

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο Μητρώων και

Διαδικασιών Προσωπικού του Δήμου Ξάνθης (Δ/νση: Ορφέως & Αντίκα γωνία.,

τηλ: 2541028398) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και αρμόδιοι για την

παραλαβή είναι οι υπάλληλοι του γραφείου: κα. Βασιλούδη Δέσποινα και κ.

Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε

προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής της

στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος (Πλατεία

Δημοκρατίας), και του δημοτικού καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας

Σταυρούπολης και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.cityofxanthi.gr . Συγκεκριμένα από τις 20/11/15 έως 26/11/2015.

1 θέση οδηγού Αλατιέρας για την Π.Ε. Ξάνθης

Προκηρύχθηκε από την περιφέρεια ΑΜΘ η πρόσληψη ενός (1) ατόμου για το χειρισμό οχήματος-μηχανήματος διάστρωσης αλατιού οδών (Αλατιέρας), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Διοικητήριο 67133 Ξάνθη) 2ος όροφος γραφ. 226, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 25/11/2015 έως και 1/12/2015. Όλη η ανακοίνωση, με τα τυπικά προσόντα, τα γενικά προσόντα πρόσληψης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής, βρίσκεται αναρτημένη στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (www.pamth.gov.gr) και της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (www.pexanthis.eu & www.xanthi.gr) και στο Διαδίκτυο (Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» βλ. ΑΔΑ:674Ζ7ΛΒ-8ΨΜ).

Ξεκίνησαν από χθες οι αιτήσεις στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με 12.700 ανέργους

Ηλεκτρονικά θα καταβάλλονται από σήμερα στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ οι αιτήσεις εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών για την ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με το οποίο ολοκληρώνει το ΕΣΠΑ τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013. Για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ήταν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα 6 μήνες πριν από την πρόσληψή τους και την προηγούμενη ημέρα να μην ήταν απασχολούμενοι με κανένα τρόπο. Το πρόγραμμα αφορά 12.700 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:

– Τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

– Την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

To 2016 φέρνει 5.000 προσλήψεις σους δήμους

Το 2016 ξεκινά με 5.000 προσλήψεις μονίμων σε δήμους Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα επιφέρει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα που αναμένεται να ισχύσει από τις αρχές του 2016. Χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Βερναρδάκης έκανε γνωστό ότι στόχος του Υπουργείου είναι περίπου 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2016 Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ ζητούν την εφαρμογή της απελευθέρωσης, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ωδεία κ.ά. Για την άρση των περιορισμών στις προσλήψεις στους δήμους, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι το υπουργείο σχεδιάζει την ενεργοποίηση του μέτρου από το 2016 για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. καθαριότητα), καθώς και για εργατοτεχνίτες και χειριστές μηχανημάτων. Κάθε ένας δημόσιος φορέας, βάσει του σχεδιασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, θα επανακτά την ανεξαρτησία να προβαίνει σε προσλήψεις, με συγκεκριμένο περιορισμό: ο συνολικός προϋπολογισμός των προσλήψεων που θα προγραμματίζει δεν θα ξεπερνά ένα ποσοστό-πλαφόν επί των κερδών του (π.χ. ένα 10%), που θα έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο. Στόχος είναι η ποσοτική όσο και η ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού συγκεκριμένων οργανισμών. Οι ειδικότητες που θα γίνουν οι νέες προσλήψεις είναι οι εξής: Οδηγός απορριμματοφόρου, Εργάτης Καθαριότητας, Βρεφονηπιοκόμος, Βοηθός βρεφονηπιοκόμου, Νηπιαγωγός, Μάγειρας, Χειριστής μηχανημάτων, Τεχνίτης, Εργάτης γενικών καθηκόντων, Καθηγητής Μουσικής, Χορού, Καλλιτεχνικών κ.ά. Οι προσλήψεις θα υπόκεινται σε περιορισμούς, αφού θα συνδέονται με τα έσοδα που εισπράττει ο κάθε δήμος, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Επιδοτήσεις 60.000€ για ίδρυση επιχειρήσεων

Δυο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Δωρεάν οικονομική κάλυψη ύψους 5.000 έως 60.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμό και προσλήψεις φέρνουν δύο νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για νέες επιχειρήσεις.

Άνεργοι ηλικίας 25 ετών και άνω μπορούν να αξιοποιήσουν τις δράσεις «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» και «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε 46 κατηγορίες επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων: Ιατροί, Οδοντίατροι, Κτηνίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Δημοσιογράφοι, Συγγραφείς, Διερμηνείς, Ηθοποιοί, Μουσικοί, Χορευτές, Λογιστές κ.λπ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …