Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κάθε που φυσάει νοτιάς κόβεται το ρεύμα…

Κάθε που φυσάει νοτιάς κόβεται το ρεύμα…

0
avdira-kakokairia

Πολύωρες διακοπές στον παραλιακό οικισμό των Αβδήρων – Καταγγελίες μόνιμων κατοίκων

Για όλα φταίει η άμμος από την Σαχάρα που υγραίνεται και επικάθεται στους μονωτήρες του δικτύου προκαλώντας βραχυκύκλωμα , εξηγεί η ΔΕΗ Ξάνθης

Στο σκοτάδι και για πολλές ώρες είναι αναγκασμένοι να μένουν οι μόνιμοι κάτοικοι των παραλιακών οικισμών του νομού μας. Ο λόγος; Οι πολύωρες διακοπές ρεύματος και η χρονοβόρα διαδικασία αποκατάστασης της βλάβης από τα συνεργεία της ΔΕΗ που τους ταλαιπωρεί και δυσκολεύει την καθημερινότητα τους.

Χωρίς ρεύμα πολλές ώρες στα «Νέα Άβδηρα»

Όπως καταγγέλλει στο «Ε» ο κ. Καπαγερίδης Αριστείδης, μόνιμος κάτοικος του παραλιακού οικισμού «Νέα Άβδηρα» στον Αη Γιάννη Αβδήρων το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος έχει παραγίνει αφού κάθε τόσο ο οικισμός βυθίζεται στο σκοτάδι και κάνει πολλές ώρες για να επανέλθει το ρεύμα δυσκολεύοντας τη ζωή των 6 οικογενειών που μένουν μόνιμα στον οικισμό. Ο κ. Καπαγερίδης απευθύνθηκε στην ΔΕΗ και του απάντησαν πως οι βλάβες οφείλονται στους μονωτήρες του δικτύου χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Ωστόσο ο κ. Καπαγερίδης αναρωτήθηκε γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και σ’ άλλους παραλιακούς οικισμούς ενώ κατήγγειλε τη ΔΕΗ για ελλιπή συντήρηση του δικτύου και καθυστέρηση στην αποκατάσταση της βλάβης.

Για όλα φταίει η άμμος από την Σαχάρα

Το «Ε» απευθύνθηκε στο τμήμα τεχνικών βλαβών της ΔΕΗ για να πάρει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Όπως μας διευκρίνισε ο προϊστάμενος του τμήματος κ. Νίκος Τσιτσέλης το πρόβλημα εντοπίζεται στους μονωτήρες αλλά η αιτία βρίσκεται στη ….Σαχάρα και στους νοτιάδες που μεταφέρουν την σκόνη η οποία με την υγρασία του περιβάλλοντος παίρνει την μορφή λάσπης και επικάθεται στους μονωτήρες του δικτύου με αποτέλεσμα να χάνουν την ηλεκτρική τους σταθερά και να προκαλείται υπερπήδηση φορτίου. Έτσι δημιουργούνται βραχυκυκλώματα ρίχνοντας την ασφάλεια του δικτύου και κόβοντας το ρεύμα. Μάλιστα ο κ. Τσιτσέλης ανέφερε πως το φαινόμενο είναι συχνό κατά τους χειμερινούς μήνες και όταν φυσάνε νοτιάδες ενώ δεν είναι μόνο τοπικά καθώς όλα τα παράλια της Θράκης από την Αλεξανδρούπολη, την Μάκρη, την Μαρώνεια και το Φανάρι τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι επί ποδός στο καθάρισμα των στύλων!

Επιχείρηση Καθαρισμού των στύλων από ΔΕΗ – Πυροσβεστική

Όπως σημειώνει ο κ. Τσιτσέλη η κατάσταση αντιμετωπίζεται μόνο με πλύσιμο των μονωτήρων και για την εργασία αυτή ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής. Έτσι συνεργεία της ΔΕΗ με δύο πυροσβεστικά οχήματα από το πρωί της Δευτέρας έπλεναν τους μονωτήρες ρίχνοντας 15 τόνους νερού κατά μήκος των στύλων του δικτύου! Μια επίπονη εργασία που απαιτεί χρόνο και έτσι εξηγείται η καθυστέρηση ωρών στην αποκατάσταση της διακοπής. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτσέλης η ΔΕΗ κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί αλλά το πρόβλημα οφείλεται στις καιρικές συνθήκες και όχι σε αμέλεια ή τεχνική ανεπάρκεια της υπηρεσίας και ζητά την κατανόηση των πελατών της. Ευχαρίστησε δε την Πυροσβεστική για την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή της

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…