Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νευρικός «κλονισμός» στο Νευρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ξάνθης

Νευρικός «κλονισμός» στο Νευρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ξάνθης

0
nosokomeio

Έμεινε με ένα γιατρό με απόφαση του Υπεάρχη κ. Πλωμαρίτη. Επέλεξε να ενισχύσει το νοσοκομείο Καβάλας αποδυναμώνοντας της Ξάνθης

Ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού στο Τακτικό Νευρολογικό Ιατρείο και στο Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο

Σε νευρική κρίση βρίσκονται γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και οι 25 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νευρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Ξάνθης καθώς έμειναν με 1 γιατρό για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο με αποτέλεσμα να ακυρώνονται και προγραμματισμένα ραντεβού. Ήδη ο συντονιστής Διευθυντής του Τμήματος Νικηφορίδης Δημήτριος με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους πολίτες ότι: « Για την ώρα, λυπούμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στο μεγαλύτερο θύμα αυτής της ιστορίας, τους πολίτες του Νομού Ξάνθης και να τους ενημερώσουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε όλα τα προγραμματισμένα εδώ και καιρό ραντεβού στο Τακτικό Νευρολογικό Ιατρείο και στο Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο για τον Οκτώβριο και Νοέμβριο και μέχρι νεοτέρας».

Ο Υπεάρχης επέλεξε να ενισχύσει το νοσοκομείο Καβάλας αποδυναμώνοντας της Ξάνθης

Όπως εξηγεί ο κ. Νικηφορίδης μιλώντας στο «Ε» το Τμήμα αποδυναμώθηκε με την απόφαση του Υπεάρχη κ. Πλωμαρίτη να μετακινηθεί η επικουρικός γιατρός του Νευρολογικού Τμήματος του ΓΝΞ για κάλυψη ενεργών εφημεριών της υποστελεχωμένης Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας (ΓΝΚ). Αυτό όπως λέει σημαίνει ότι με τα ρεπό μετά τις εφημερίες και τις συνεχείς μετακινήσεις, θα απουσιάζει για πάνω από μισό μήνα από τα κύρια καθήκοντά της στο ΓΝΞ. Τη στιγμή μάλιστα που, καλύπτει το κενό που αφήνει η συνεχιζόμενη για τρίτη χρονιά απόσπαση της Επιμελήτριας, η οποία ενώ διατηρεί την οργανική της θέση στο ΓΝΞ, προσφέρει τις υπηρεσίες της στο «ΑΧΕΠΑ»! Ο κ. Νικηφορίδης διαμαρτύρεται καθώς υπήρχε μια « λογική και ρεαλιστική λύση» όπως την χαρακτηρίζει και εννοεί ότι θα μπορούσε να αποσπαστεί από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου η επικουρική γιατρός που διαμένει στην Καβάλα και πρόσφατα μετακινήθηκε εκεί δεδομένου ότι το νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι μικρότερης κατά το ¼ δυναμικότητας του νοσοκομείου Ξάνθης! Αντ ‘ αυτού όμως επιλέχθηκε η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Ξάνθης χωρίς εμφανή λόγο. Ο κ. Νικηφορίδης επισημαίνει πως αυτές οι κινήσεις δείχνουν πως μεθοδεύεται μια σταδιακή συρρίκνωση του νοσοκομείου Ξάνθη με στόχο να λειτουργεί σε επίπεδα Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, δεδομένου όπως αναφέρει πως λήγει η σύμβαση των 10 υπηρετούντων επικουρικών γιατρών στις 31/12/2015 και δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ανανεωθούν με ορατό τον κίνδυνο να καταρρεύσουν όλα τα τμήματα στα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Επίσης πρόβλημα δημιουργείται και από την «επιστράτευση» των Γενικών Γιατρών για να καλύψουν καταχρηστικά τις σοβαρές ελλείψεις ειδικευομένων μετά την απόφαση της κυβέρνηση να προηγείται το αγροτικό της ειδικότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Α. Πάσχου αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Υπεάρχη σημειώνοντας πως είναι επιλογή του στα πλαίσια της κινητικότητας που εφαρμόζεται σε ιατρικό προσωπικό και ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση όταν γίνουν οι εξαγγελθείσες προσλήψεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η χρυσή εποχή και τα «πέτρινα» χρόνια της αγοράς της Ξάνθης

50 χρόνια Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης   Μιλούν ο νυν πρόεδρος Νίκος Γρηγοριάδης και ο πρώην …