-2 μέτριες πατάτες
-1/2 κιλό κολοκυθάκια
-1 κρεμμύδι, μικρό
-1 αυγό
-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
-1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
-Μια χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμος, ψιλοκομμένα
-Λάδι για το τηγάνισμα
σως γιαουρτιού
-1 φλιτζάνι γιαούρτι
-1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-3 κλάδους της μέντας, η άνηθου, ψιλοκομμένο
-Αλάτι, ανάλογα με το γούστα
Καθαρίζουμε τις πατάτες, στη συνέχεια τις βράζουμε λίγο να μαλακώσουν τόσο όσο να λιώσουν με το πιρούνι. Κατά τη διαδικασία του βρασμού πατάτες τρίβουμε τα κολοκυθάκια και κρεμμύδια στον τρίφτη  Στη συνέχεια τα στοίβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους. Μεταφέρουμε τις πατάτες και το κολοκύθι και το κρεμμύδι στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι. Το λάδι πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι υπερβολικά.
Βάζουμε με κουτάλι της σούπας το μείγμα στο τηγάνι μέχρι να το γεμίσουμε. Μόλις τηγανιστούν από την μία πλευρά γυρνάμε κι από την άλλη με την βοήθεια μίας σπάτουλας . Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να χρυσαφίσουν. Αφού αφαιρέσετε τα μπιφτέκια από το τηγάνι τοποθετούνται σε ειδικό χαρτί για να απορροφήσει το πολύ λάδι. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
για τη σως γιαουρτιού:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας