Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τουρισμός και τον Σεπτέμβριο στην ΑΜΘ

Τουρισμός και τον Σεπτέμβριο στην ΑΜΘ

0
thasos1

Αυξημένη προσέλευση Τούρκων λόγω Μπαϊραμιού – Βούλιαξε η Θάσος το περασμένο Σαββατοκύριακου από Βουλγάρους

Θα είχαμε πιο πολλούς τούρκους τουρίστες στην Ξάνθη αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της βίζας!

Το καλοκαίρι έφυγε όχι όμως και η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας που συνεχίζεται σε αυξημένους ρυθμούς! Σ’ αυτό βοηθά ο καλός καιρός και οι εθνικές και θρησκευτικές γιορτές των γειτόνων μας Βουλγάρων και Τούρκων αντίστοιχα που δείχνουν να θέλουν να τις περάσουν στα μέρη μας. Κατάμεστα τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θάσου. Επίσης αυξημένες κρατήσεις έχουν και τα ξενοδοχεία της Ξάνθης και της Ροδόπης τις μέρες του Μπαϊραμιού με τούρκους τουρίστες.

Συνεχίζεται η τουριστική κίνηση

«Περιμένουμε πολύ κόσμο για το Μπαϊράμ από Τουρκία. Κυρίως κλείνουν στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και στη Θάσο. Μεγάλη κίνηση είχαμε και από την Βουλγαρία το περασμένο τριήμερο που είχαν εθνική επέτειο. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουμε κόσμο. Τώρα αποφέρει καρπούς όλη μας η προσπάθεια να καταστήσουμε την περιφέρειά μας τουριστικό προορισμό. Είχαμε και θα έχουμε αύξηση προσέλευσης και από την Βόρεια και Δυτική Ευρώπη σε συνδυασμό με τις Βαλκανικές χώρες», επισημαίνει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αύξηση 15% που παρουσιάζει ο τουρισμός στην περιφέρειά μας.

Θα είχαμε πιο πολλούς τούρκους επισκέπτες στην Ξάνθη αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της βίζας

Ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση στην Ξάνθη και τις κρατήσεις για τις μέρες του Μπαϊραμιού δηλώνει και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ξάνθης κ. Απόστολος Αγκόρτσας επισημαίνοντας πως αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της βίζας από το Ελληνικό προξενείο θα ήταν ακόμη περισσότερη η επισκεψιμότητα. Όπως ανέφερε οι τούρκου προτιμούν την Αλεξανδρούπολη γιατί έχει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και οι εκεί ξενοδόχοι κάνουν συμφωνίες και βάζουν μέσα για να επισπευτεί η έκδοση βίζας.: « Ένα πρόβλημα γραφειοκρατίας που στερεί τουριστικό εισόδημα από την περιοχή», διαμαρτύρεται ο κ. Αγκόρτσας ζητώντας να δοθεί επιτέλους λύση.

Ανοιχτός ο δρόμος για την λειτουργία του χιονοδρομικού στο Φαλακρό

¨Όμως και στον χιονοδρομικό τουρισμού στοχεύει η περιφέρεια με την λειτουργία του χιονοδρομικού στο Φαλακρό. Πρόσφατα έγινε σύσκεψη στην Δράμα όπου παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για τη λειτουργία του φέτος ενώ εκπονείται μελέτη βιωσιμότητας. Ο σχεδιασμός τίθεται στη βάση να δοθεί κατόπιν διαγωνισμού σε 3 – 3 ιδιώτες οι οποίοι θα κάνουν επενδύσεις στο χιονοδρομικό. Προς αυτή την κατεύθυνση η περιφέρεια έκανε βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…