Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ενδιαφέρον για λατομική δραστηριότητα στο Πίλημα

Ενδιαφέρον για λατομική δραστηριότητα στο Πίλημα

0
latomeio 1

Από την εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. που ζητά έρευνα λατομείου μαρμάρων εκτάσεως 68.894 τ.μ.

Νεκρή 6 χρόνια η λατομική δραστηριότατα στο νομό μας

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για έρευνα λατομείου μαρμάρων εκτάσεως 68.894 τ.μ., που βρίσκεται στην θέση «Μανδράκι», Τ.Κ. Πιλήματος της Π.Ε. Ξάνθης εκδηλώθηκε από την εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και ανακοινώθηκε όπως ορίζει η διαδικασία από την

Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εταιρεία ζητά έρευνα λατομείου μαρμάρων στο Πίλημα

Όπως αναφέρεται στην Ανακοίνωση: «Η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε εφαρμογή του άρθρου 5 της ΚΥΑ οικ 1649/45/15-01-2014 (ΦΕΚ 45/Β΄), προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα εκπροσώπησης του, για να λάβει γνώση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) και να διατυπώσει εγγράφως τη γνώμη και τις προτάσεις του προς την Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένες και εντός της προθεσμίας που ορίζεται κατωτέρω. H Μ.Π.Ε αναφορικά με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την έρευνα λατομείου μαρμάρων εκτάσεως 68.894 τ.μ., που βρίσκεται στην θέση «Μανδράκι», Τ.Κ. Πιλήματος, Δήμου Ξάνθης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Ως ημερομηνίες έναρξης και λήξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης θεωρούνται οι 24-8-2015 και 28-8-2015 αντίστοιχα. Ως ημέρες έναρξης και λήξης της κατάθεσης των εγγράφων απόψεων προς την Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος λαμβάνονται οι 24-8-2015 έως 24-9-2015 αντίστοιχα. ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ   Η υπηρεσία, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για παροχή πληροφοριών και στοιχείων είναι το τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης τηλ. 25413 50390».

Προηγείται η ανακοίνωση της άδειας

Όπως εξηγεί στο «Ε» ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος κ, Σωτήρης Παπαδόπουλος που υπογράφει την ανακοίνωση η διαδικασία ορίζει ότι ο ενδιαφερόμενος για να προχωρήσει στην μελέτη πρέπει να προηγηθεί η δημόσια ανακοίνωση και μέσα 40 μέρες να εξεταστούν οι τυχόν ενστάσεις από το Γραφείο Περιβάλλοντος της Π..Ε. Ξάνθης το οποίο και είναι αρμόδιο να κάνει θετική ή αρνητική εισήγηση στην Επιτροπή που θα χορηγήσει ή όχι την άδεια.

Νεκρή 6 χρόνια η λατομική δραστηριότατα στο νομό μας

Να σημειώσουμε πως ανάλογο ενδιαφέρον για την λατομική έρευνα στο νομό μας έχει να εκδηλωθεί εδώ και 5 -6 χρόνια. Γενικότερα η κοινωνία της Σταυρούπολης όπου και είναι η λατομική ζώνη του νομού μας είχε εκδηλώσει πολύ αρνητικές διαθέσεις για αυτή τη δραστηριότητα με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων όταν ήταν αυτόνομος δήμος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να νεκρώσει κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα στο νομό μας σε αντίθεση με άλλους νομούς όπως τους γειτονικούς νομούς, της Καβάλας και της Δράμας για παράδειγμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα καταβάλλονται 187 εκατ. ευρώ σε 679.652 ωφελούμενους

Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, θα γίνει η καταβολή ε…