Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κομβική» απόφαση του Δήμου Αβδήρων

«Κομβική» απόφαση του Δήμου Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros

Ανακάλεσε όλες τις άδειες των Κέντρων Διασκέδασης που λειτουργούν στην επικράτειά του χωρίς έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης εισόδου – εξόδου οχημάτων

Ο δήμος οφείλει να τηρεί τον νόμο επισημαίνει ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης. Ένσταση Μωραΐτη – Κατέθεσε απόφαση του Δ.Σ. πρώην δήμου Σελέρου

«Φρένο» στην παράνομη λειτουργία όλων των Κέντρων Διασκέδασης που υπάρχουν στην επικράτειά του και δεν διαθέτουν κυκλοφοριακή σύνδεση και εγκεκριμένη άδεια εισόδου – εξόδου οχημάτων (κόμβου), βάζει ο δήμος Αβδήρων. Συγκεκριμένα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε χθες στις 1 το μεσημέρι ανακάλεσε όλες τις άδειες λειτουργίας δίνοντας ένα τέλος στην παράτυπη λειτουργία τους αλλά και στην τακτική του «εξαντλώ την επιείκεια» ή «κάνω τα στραβά μάτια» που ακολούθησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές!

Ανακλήθηκαν οι άδειες στα Κέντρα Διασκέδασης του δήμου Αβδήρων

Τα Κέντρα Διασκέδασης των οποίων ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας είναι: «Θέατρο Πολιτεία» και «Κτήμα Πολιτεία» του κ. Μωραΐτη, «Διογένης», «Απόλλων» και «Νεφέλη» του κ. Βαρσάμη, «Αρχόντισσα», «Νεράιδα» του κ. Χαλκίδη και «Φαντασία» του κ. Γιουσούφ

Η απόφαση αυτή – όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Αβδήρων και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Γιώργος Τσιτιρίδης – δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς η τεχνική υπηρεσία του δήμου είχε ενημερώσει τους ιδιοκτήτες από πέρσι τον Οκτώβριο ότι σε έλεγχο που διενήργησε βρήκε ελλείψεις αυτής της άδειας και τους ζήτησε να εναρμονιστούν με την σχετική νομοθεσία που προβλέπει αυτή την άδεια σ’ αυτού του είδους τα κτίσματα τα οποία βρίσκονται εκτός σχεδίου. Επίσης νέα ενημέρωση έγινε και φέτος πριν δύο μήνες.

Ο δήμος οφείλει να τηρεί τον νόμο

«Κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη καταθέσει τα τοπογραφικά στοιχεία και ότι απαιτείται. Αυτά θα εξεταστούν από την τεχνική υπηρεσία και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για τη σύνδεση και τα κριτήρια που θέτει ο νόμος θα τους χορηγηθεί η σχετική άδεια», κατέληξε ο κ. Τσιτιρίδης προσθέτοντας πως ο δήμος δεν έχει «τιμωρητικές διαθέσεις» έναντι των επιχειρηματιών αλλά οφείλει να εφαρμόζει και να επιζητά να εφαρμόζεται η νομιμότητα προς πάσα κατεύθυνση.

Αναφορικά με το πώς δόθηκαν αυτές οι άδειες λειτουργίας και τα καταστήματα αυτά λειτουργούσαν όλα αυτά τα χρόνια χωρίς κυκλοφοριακή σύνδεση είναι ένα θέμα που μένει αναπάντητο προς το παρόν τουλάχιστον.

Ένσταση Μωραΐτη – Κατέθεσε απόφαση ΔΦ.Σ. Δ.Σ. πρώην δήμου Σελέρου

Στην συνεδρίαση παρέστησαν όλοι οι επιχειρηματίες. Ο κ. Μωραΐτης ιδιοκτήτης των δύο Κέντρων «Πολιτεία» υποστήριξε ότι έχει άδεια κυκλοφοριακής σύνδεσης εισόδου – εξόδου καταθέτοντας την απόφαση 44/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Σελέρου για έγκριση στην αίτηση του που κατέθεσε το 2008 για την χορήγηση της σχετικής άδειας και την απόφαση υλοποίησης της 44/2009 από τον τότε δήμαρχο κ. Μπηρόλ. Τα έγγραφα αυτά έχουν συμπεριληφθεί στα στοιχεία με τα οποία έχει εκδοθεί αθωωτική απόφαση υπέρ του όπως υποστήριξε. Ο δήμος Αβδήρων – σε έγγραφη απάντησή του – όμως δεν δέχτηκε τα έγραφα αυτά ότι αποτελούν έγκριση για κυκλοφοριακή σύνδεση με την αιτιολογία ότι υπάρχει ασάφεια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…