Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Φοβήθηκε μην τα χάσει από …χρεωκοπία αλλά τα έχασε από …ληστεία!

Φοβήθηκε μην τα χάσει από …χρεωκοπία αλλά τα έχασε από …ληστεία!

0
listeia tsanta

Θύμα ηλικιωμένη που πριν λίγες ώρες είχε κάνει ανάληψη από Τράπεζα. – Λεία 30.000 ευρώ!

Δράστης ένας νεαρός που την παρακολούθησε και της άρπαξε βίαια την τσάντα αφού την χτύπησε – Οι περαστικοί δεν κατάφεραν να τον πιάσουν

Θύμα ληστείας έπεσε 77χρονη γυναίκα χθες στις 1.30 το μεσημέρι στην μέση του δρόμου κοντά στο κέντρο της πόλης! Η ηλικιωμένη είχε πριν λίγες ώρες επισκεφτεί Τράπεζα όπου είχε κάνει ανάληψη μετρητών   – πληροφορίες αναφέρουν για 30.000 ευρώ – και εικάζεται ότι ο δράστης την παρακολουθούσε και την κατάλληλη στιγμή της άρπαξε βίαια την τσάντα παρότι η γυναίκα αντιστάθηκε.

Φτερά έκαναν οι οικονομίες της…

Η ηλικιωμένη γυναίκα νωρίς το πρωί με το σύζυγο της έκαναν ανάληψη μετρητών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην πλατεία. Λίγο αργότερα μόνη της η γυναίκα διέσχισε την 28ης Οκτωβρίου για να κάνει κάποιες δουλειές και γύρω στις 1.30 μπήκε μέσα στο στενό της οδού Καβάλας στο ύψος της Αγίου Ελευθερίου. Εκεί την παραμόνευε ο δράστης, ένας νεαρός 20 – 25 ετών – σύμφωνα με τις περιγραφές της – ο οποίος και της επιτέθηκε χτυπώντας την βίαια για να της αποσπάσει την τσάντα. Η ηλικιωμένη αντιστάθηκε κρατώντας σφικτά την τσάντα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Ο νεαρός δράστης συνέχισε να την χτυπά και τέλος έσπασε το λουρί της τσάντας, την πήρε και εξαφανίστηκε τρέχοντας. Περαστικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν και να σταματήσουν τον δράστη όμως δεν τα κατάφεραν. Η τσάντα της περιείχε 30.000 ευρώ σε μετρητά και διάφορα έγγραφα και όλα μαζί έκαναν φτερά… Οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και βασίζονται στις καταθέσεις του θύματος και των μαρτύρων αλλά και πιθανό οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας.

Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος!

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός που καταδεικνύεται στην πράξη ότι η ανασφάλεια ως απότοκο μια παρατεταμένης διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές της αλλά και η ακατάσχετη κινδυνολογία για σενάρια χρεωκοπίας και Grexit από εγχώρια και ξένα ΜΜΕ έχουν εκτινάξει στα ύψη τη διαρροή των καταθέσεων. Ιδιαίτερα επηρεάζονται οι ηλικιωμένοι που πιστεύουν ότι θα γλυτώσουν τις οικονομίες τους αν τις βάλουν κάτω από το …στρώμα! Γι αυτό αποτελούν εύκολα θύματα των επιτήδειων οι οποίοι στήνονται έξω από τις τράπεζες τσεκάροντας τα θύματά τους και στη συνέχεια παρακολουθώντας τις κινήσεις τους όπως στην περίπτωση αυτή. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό οι ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων καθώς οι δράστες έχουν πληροφορίες ότι κρύβουν χρήματα στο σπίτι όπως την ληστεία της ηλικιωμένης στην Γενισέα τον προηγούμενο μήνα με λεία 10.000 ευρώ τα οποία είχε κάνει ανάληψη την προηγούμενη μέρα από την ληστεία! Και είναι τραγικό καθώς και στις δύο περιπτώσεις αυτά τα χρήματα μπορεί να είναι οικονομίες μιας ζωής!

Τελικά αποδεικνύεται ότι ο φόβος είναι κακός σύμβουλος!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…