Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτσα κέικ

Πίτσα κέικ

0

Για τη ζύμη

-600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ.

-360 ml νερό

-5 γρ. ξερή μαγιά

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-2 κ.γ. αλάτι

-1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

 

Για τη γέμιση

-400 γρ. κόκκινη σάλτσα για πίτσα

-500 γρ. τριμμένη gouda

-250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

-200 γρ. ζαμπόν κομμένο στη μέση

-200 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες

Λίγο ελαιόλαδο για το ταψάκι

 

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι, ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 με 1 1/2 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, πάνω κάτω στις αντιστάσεις. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την κόβουμε σε 4 κομμάτια.

Παίρνουμε το ένα ζυμάρι και το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα και το απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 30 εκ., την οποία έχουμε λαδώσει. Φροντίζουμε η ζύμη να απλωθεί καλά σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα του σκεύους. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη λίγη σάλτσα , από πάνω λίγο τυρί, έπειτα τα μανιτάρια, το ζαμπόν, την πιπεριά και πάλι λίγο τυρί. Ανοίγουμε το δεύτερο ζυμάρι ξανά σε στρογγυλό σχήμα και το απλώνουμε επάνω από τα υλικά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υλικά με την ίδια σειρά, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ζυμάρια. Τελειώνουμε στολίζοντας την πίτσα πάνω από το τέταρτο ζυμάρι, με την ίδια σειρά υλικών. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ζαμπονοκασερόπιτα με καταΐφι

-1 πακέτο κανταΐφι -300 γρ. gouda τριμμένο -300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο -250 γρ. ζαμπόν λε…