
-450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά)
-150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά)
-150 γρ. ζάχαρη άχνη
-100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
-σιρόπι για το στόλισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε καλά στο μίξερ ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές αφράτο μείγμα.
Το τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά μισή ώρα για έξι φορές συνολικά.
Αφού τελειώσουμε το έκτο χτύπημα προσθέτουμε και τα βύσσινα που τα έχουμε σουρώσει από το σιρόπι τους, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης για να πάνε παντού.
Στρώνουμε την επιφάνεια του παγωτού στο σκεύος και περιχύνουμε την επιφάνεια με το σιρόπι από τα βύσσινα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ακόμα ώρες. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το αφαιρούμε δέκα λεπτά πριν και στολίζουμε με λίγους τριμμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.