Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολιοί στο φούρνο με ντοματίνια

Κολιοί στο φούρνο με ντοματίνια

0

-4 κολιούς μέτριους

-200γρ. ντοματίνια μεγάλα

-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-2 σκελίδες σκόρδο

-2 φρυγανιές σίκαλης χοντροτριμμένες

-2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό χοντροκομμένο

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ευρύχωρο ταψί. Καθαρίζετε τους κολιούς και αφαιρείτε το μεσαίο κόκαλο και το κεφάλι με προσοχή. Τραβάτε με τσιμπιδάκι τα μεγάλα κόκαλα των ψαριών. Τους ακουμπάτε ανοιχτούς στο ταψί με την πλευρά της πέτσας από πάνω. Κόβετε τα ντοματίνια σε ροδέλες και τα απλώνετε πάνω στα ψάρια. Αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις χοντροτριμμένες φρυγανιές, το σκόρδο, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το μίγμα τα ψάρια και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 10-12 λεπτά. Αν θέλετε, τα τελευταία 2 λεπτά ανάβετε και το γκριλ για να ροδίσουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Πίτσα κέικ

    Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…
  • Ζαμπονοκασερόπιτα με καταΐφι

    -1 πακέτο κανταΐφι -300 γρ. gouda τριμμένο -300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο -250 γρ. ζαμπόν λε…
  • Φακόρυζο με Ταχίνι

    -250 gr. φακές -200 gr. ρύζι για πιλάφι -2 κρεμμύδια ξερά -1100 ml. ζωμό λαχανικών -1 κουτ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πίτσα κέικ

Για τη ζύμη -600 γρ. σκληρό αλεύρι γ.ο.χ. -360 ml νερό -5 γρ. ξερή μαγιά -2 κ.σ. ελαιόλαδο…