
-2 μπανάνες
-2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
-150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-50ml γάλα
Επικάλυψη (προαιρετικά):
-Φυστικοβούτυρο
-Κομμάτια φυστικιού (πίνατς)
-Μαύρη σοκολάτα
Πρώτα πολτοποιήστε τις μπανάνες και ανακατέψτε τις με το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο και το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, ομοιογενής κρέμα.
Τώρα μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμες παγωτού και αφήστε τις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μόλις είναι έτοιμα, το μόνο που απομένει είναι η επικάλυψη – για ένα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα μπορείτε να γλασάρετε τα παγωτά σας πρώτα με φυστικοβούτυρο, κομμάτια φιστικιού και στη συνέχεια με λιωμένη σοκολάτα – ή απευθείας με σοκολάτα.
Τελευταία στροφή στην κατάψυξη για να σκληρύνει το κέλυφος και τα παγωτά σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Για καλύτερο αποτέλεσμα, βγάλτε τα από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν το σερβίρισμα.