Σχόλια 10/04/15

0
zoi-queen
Αν δεν έχεις δει γιαγιά να παλεύει να πάρει πρώτη το άγιο Φως από τον ιερέα, δεν ξέρεις τι σημαίνει bullying…


Σωστό αίτημα
Πολύ σωστή και την προσυπογράφουμε, την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί βίζα 72 ωρών βραχείας διάρκειας για τουριστικές επισκέψεις σε πολίτες της Τουρκίας.
Απόλυτα σωστό το αίτημα το οποίο επαναδιατυπώνεται με την ελπίδα να γίνει τώρα αποδεκτό. Διότι όσο να’ ναι, όλες οι πόλεις της Περιφέρειας θα έχουν κέρδος από την παρουσία των τούρκων τουριστών.
-Εν αναμονή διότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.
«Ε»


Η Ζωή προκαλεί γέλωτες
Η στάση της στο κοινοβούλιο, η συμπεριφορά της, οι απανωτές συνεντεύξεις, η συμμετοχή της ως πρόεδρος σε 5-6 επιτροπές και άλλα πολλά, εκτός των άλλων προκαλούν ειρωνικά σχόλια και γέλωτες εις βάρος της. Πρόκειται βέβαια όπως καταλάβατε για την Πρόεδρο της βουλής, την Αυτού Εξοχότητα Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η οποία υποβάθμισε και μόνη της ακύρωσε τον θεσμικό της ρόλο. Που από Πρόεδρος όλων των βουλευτών, έχει μεταβληθεί σε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής. Απαξίωσε με τη στάση και τη συμπεριφορά της έναν θεσμό τον οποίο υπηρέτησαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα άλλοι πρόεδροι και μεταξύ αυτών η κυρία Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη.
Και ο κατήφορος δυστυχώς έχει συνέχεια. Το πλέον άσχημο όμως για την εν λόγω Πρόεδρο Ζωή είναι ότι πλέον γίνεται γραφική, προκαλεί ειρωνικά γέλια και όπως έγραψε κάποιος, «…αυτό το γέλιο σκοτώνει…»
«Ε»


Απορία αφελούς
Απορία χωρίς προσμονή απάντησης: Αν οι Ρώσοι αποκτήσουν δημόσια ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, π.χ. ΟΣΕ, ΟΛΠ κλπ και συμμετέχουν στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, τότε δεν θα είναι ξεπούλημα;
Είμαι αφελής εάν περιμένω απάντηση; Εσείς τι λέτε κύριε Λαφαζάνη;
Α.Κ.ΤΕ.


Η αριστερά γνωρίζει από διχασμούς…
Αυτό που είδαμε προχθές το βράδυ, ήταν η εικόνα ενός νέου ανθρώπου στο ρόλο του Πρωθυπουργού, με μικροπολιτική κακεντρέχεια και εκδικητικότητα. Δεν πίστευαν τ’ αυτιά μας σε τόση αλαζονεία και τόσο φθηνή ειρωνεία.
Η Αριστερά όπου ανήκουμε και γνωρίσαμε, πάει μπροστά, ανοίγει δρόμους, έχει κυρίως ήθος, δεν καταγίνεται σε ανόητα γελάκια. Στόχο έχει να χτίσει και όχι να χωρίσει – γιατί, ακριβώς αυτή γνωρίζει από διαιρέσεις και διχασμούς…Γκράμσι, Τολιάτι, Μπεριλινγκουέρ, Ηλιού, Φιλίνης, Μπανιάς, Παπαγιαννάκης, του λένε κάτι; Τους γνωρίζει και τους μελετά; Καλημέρα σας!
Ν.Κ.


Λίγο απ’ όλα
Και με τη CIA (Καμμένος, ΗΠΑ) και με τη ΡΩ-ΣΙΑ (Τσίπρας).
Χωρίς Σχόλια
VEN.KAR.


Ξέχασαν τα παιδιά που λιποθυμάνε
Οι άνθρωποι δεν είναι καλά. Ξέχασαν τα παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα και τις απολυμένες καθαρίστριες και ξοδεύουν 500 εκατομμύρια για την επισκευή 4 αεροπλάνων ηλικίας 35 ετών Πως να μιλήσεις στους δανειστές για την ανθρωπιστική κρίση, όταν μάλιστα προτιμάς Αμερικανική εταιρεία για να στείλεις τα δανεικά που σου έδωσαν;
Αυτή είναι μια κίνηση με αριστερό πρόσημο που θα έλεγε και ο κυρ Φώτης, αντάξια του συγκυβερνήτη Καμμένου, που ανταλλάσσει την στήριξη της Κυβέρνησης με πανάκριβα πολεμικά παιχνίδια. Δεν έπαιρναν τουλάχιστον ψεκαστικά που είναι και πολλαπλώς χρήσιμα;
Γ.Λ.


«Θα έχουμε νεκρό»; Κι εσύ τι κάνεις;
Εκτός από σχολιαστής της επικαιρότητας και αναλυτής των ειδών της Αριστεράς (εδώ), ο Γιάννης Πανούσης επέλεξε να παίξει και τον ρόλο της Κασσάνδρας. «Θα έχουμε νεκρούς στις Σκουριές», ήταν η νεότερη προφητεία του.
Είναι πρωτοφανές υπουργός με αρμοδιότητα τη δημόσια τάξη να μιλάει σαν κάποιος τρίτος και να «προειδοποιεί» -ποιον άραγε;- για το κακό που (βλέπει;) να έρχεται.
Τι θα πει «η κυβέρνηση να αποφασίσει» (για όσα γίνονται στις Σκουριές, για τις καταλήψεις, για τους αντεξουσιαστές που καίνε, κτλ); Αποκλείεται να μην το έχει καταλάβει: κυβέρνηση είναι (και) ο ίδιος.
Κι αν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει πράξη την πολιτική που πιστεύει, επειδή κάποιοι συνάδελφοί του τον εμποδίζουν, υπάρχει ο πρωθυπουργός. Αυτός έχει υποχρέωση να λύσει τις διαφορές μεταξύ των υπουργών του, να καθορίσει την πολιτική και να αναθέσει σε κάποιον να την εφαρμόσει. Αν δεν συμβεί ούτε αυτό, ο υπουργός που φοβάται ότι «θα έχουμε νεκρό», δεν έχει άλλη οδό από την παραίτηση.
Αν -ο μη γένοιτο- η προφητεία του επαληθευτεί, ο κ. Πανούσης δεν θα αποφύγει τις ευθύνες, μόνο και μόνο επειδή προειδοποίησε. Οι πολιτικοί που κατέχουν θέσεις ευθύνης δεν είναι (μόνο) για να μιλάνε. Βασική τους αποστολή είναι να παίρνουν αποφάσεις και να δρουν για να προλάβουν τα χειρότερα, αν πιστεύουν ότι έρχονται. Ο Αισχύλος το είχε γράψει εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια: «Εργω κ’ ουκέτι μύθω».
Γ.Κ.


Πού πήγε η κρίση;
Η κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει 500 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών πληρώνοντας μάλιστα άμεσα προκαταβολή 45εκατ. δολαρίων προς τους Αμερικανούς που θα αναλάβουν το έργο, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν σταδιακά σε βάθος επτάμισι χρόνων.
Δηλαδή τη στιγμή που ψάχνουμε διακαώς χρήματα, αρπάζοντας αποθεματικά απ’ όπου βρούμε, τη στιγμή που δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα χρήματα για τη δόση του ΔΝΤ και απειλούμαστε με πιστωτικό γεγονός, δίνουμε τόσα εκατομμύρια γιατί ο Πάνος Καμμένος θέλει να «γλυκάνει» τους Αμερικανούς που τον έχουν βάλει στη μαύρη λίστα λόγω της φιλορωσικής του ρητορικής; Απίστευτο κι όμως συμβαίνει!
Ενώ για το περίφημο πρόγραμμα-σημαία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανθρωπιστική κρίση δίνουμε μόλις 200 εκατομμύρια! Αλήθεια τι απέγιναν σήμερα τα χιλιάδες θύματα του μνημονίου; Πού πήγαν τα εκατοντάδες παιδάκια που λιποθυμούσαν από την πείνα στα σχολεία;
Πάνε πια αυτά ξεχάστηκαν. Ντροπή!


Ο Ρομπέν των… τραπεζοκαθισμάτων
Τον κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλο του Ρομπέν των …τραπεζοκαθισμάτων ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Αγκόρτσας. Μετά τις επιχειρήσεις «σκούπα» στα τραπεζοκαθίσματα της Π. Πόλης κατέβηκε πιο κάτω και συγκεκριμένα στην εξέδρα του Κυβερνείου την οποία με συνεργεία της υπηρεσίας και συνοδεία της αστυνομίας ξήλωσαν στο πυξ λαξ την Μ. Τετάρτη. Να σημειώσουμε ότι το θέμα της παράνομης εξέδρας που έστησε η προηγούμενοι ιδιοκτήτες του Κυβερνείου είχε απασχολήσει κατά καιρούς το δήμο Ξάνθης. Είχαν επιβληθεί πρόστιμα ενώ η κατεδάφισή της αποφασίστηκε από τον προηγούμενο χρόνο και τώρα υλοποιήθηκε. Με την ενέργεια αυτή ίσως ο κ. Αγκόρτσας δίνει μια απάντηση σ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της παράνομης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.
Μ.Ξ.


Το διά ταύτα;
Αυτές τις μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στην Μόσχα σε επαφές με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Προβάλλεται η αναθέρμανση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας σε μία αμοιβαία επωφελή βάση ως ο κοινός στόχος που θα επιδιώξουν το αμέσως προσεχές διάστημα. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις όμως δεν προέκυψαν απτά αποτελέσματα. Δόθηκε βέβαια και από τους δύο αρχηγούς ο χαρακτήρας επίδρασης στις περιφερειακές γεωπολιτικές και όχι μόνο εξελίξεις, με στόχο, προφανώς, ένα ευρύτερο, διεθνές ακροατήριο. Και αυτό παρότι ο κ. Τσίπρας έχει λάβει τις προηγούμενες ημέρες σαφή μηνύματα από την ευρωπαϊκή ηγεσία ότι δεν μπορεί η επίσκεψή του στη Μόσχα να λειτουργήσει ως μοχλός αμφισβήτησης κεντρικών αποφάσεων της ευρωπαϊκής πολιτικής. Βέβαια, ο κ. Πούτιν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Ελλάδα και έδειξε ενδιαφέρον για ΟΛΠ και αεροδρόμια. Στο ραντεβού μεσολάβησε και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, που βρέθηκε και στην Μόσχα, όλως τυχαίως λίγο μετά την διαγραφή των χρεών του ΠΑΟΚ, ύψους 20 περίπου εκατ. ευρώ. Όταν καταγγέλλεις την διαπλοκή, μιλάς για μη υποταγή σε κεφάλαια ολιγαρχών, αφορίζεις το λαθρεμπόριο κλπ, κλπ και στήνεις τέτοια παιχνίδια, το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο και σκοτεινό.
Χ.Δ.


Των φρονίμων τα παιδιά…
Δεν ξέρω αν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θεωρείται ‘’φρόνιμος’’, πάντως φρόντισε για την κόρη του και την έχουμε πλέον ΠτΒ (Πρόεδρο της Βουλής, και όχι των Βλαμμένων, όπως μπερδεύονται κάποιοι). Η κα Κωνσταντοπούλου λοιπόν φαίνεται ότι είναι έτοιμη σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι, ένα σενάριο που ακούγεται, και μένει ανοικτό μαζί με το δημοψήφισμα, από χείλη υπουργών της κυβέρνησης. Έχει ετοιμάσει μέχρι στιγμής όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία σποτάκια, σύντομα δηλαδή βίντεο-κλιπς με την μορφή τρέιλερ για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. «Ύστερα από πέντε χρόνια Μνημονίου το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 115% στο 180% του ΑΕΠ. Μάθε την αλήθεια για το δημόσιο χρέος» λέει ο εκφωνητής. Τα τρέιλερ κλείνουν με τις φράσεις: «Έλεξγε το, Διάγραψέ το». Η Επιτροπή χαρακτηρίστηκε από την διχάζουσα ΠτΒ ως «εργαλείο Αλήθειας που η Βουλή θέτει στην υπηρεσία της κοινωνίας και της δημοκρατίας», γι’ αυτό ακούγεται και το τραγούδι του Τζον Λένον ‘’Give me some truth’’. Αν σκεφτούμε ότι έχει στην διάθεσή της και έχει χρησιμοποιήσει το κανάλι της Βουλής για προβολή συζήτησης με τις καθαρίστριες, αλλά και το περιοδικό της Βουλής, εν είδει προεκλογικού φυλλαδίου, μια χαρά μηχανισμό έχει δημιουργήσει. Νοικοκυρά, πάντως.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…