Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Με ανεβασμένη ψυχολογία στα τελικά οι έφηβοι του Αρίωνα

Μπάσκετ: Με ανεβασμένη ψυχολογία στα τελικά οι έφηβοι του Αρίωνα

0
arion-efivoi

Ξεκίνησε η προετοιμασία ενόψει του «Final 6» του πανελλήνιου πρωταθλήματος

Τα συγχαρητήρια του εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος που παρακολούθησε την προπόνηση της ξανθιώτικης ομάδας

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα το περασμένο Σάββατο (Μ. Σάββατο) στο κλειστό γυμναστήριο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» καθώς η εφηβική ομάδα μπάσκετ του Αρίωνα Ξάνθης συγκεντρώθηκε για τα… επινίκια της πρόκρισης στην τελική φάση (Final – 6) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων. Παρόντες στη μίνι – τελετή ήταν το προπονητικό επιτελείο, μέλη του ΔΣ και φίλοι της ομάδας, ενώ το γυμναστήριο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννη Δρεμσίζη, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κ. Νίκος Νικολόπουλος για να εκφράσουν τα συγχαρητήρια τους για την επιτυχία.

Η ξανθιώτικη ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης) αγωνίστηκε στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο αήττητη, πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Έτσι ο Αρίωνας θα δώσει το «παρών» στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το διάστημα 29 Απριλίου – 03 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στις αντίστοιχες εφηβικές ομάδες των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ηρακλείου, Απόλλωνα Πατρών και Ικάρων Καλλιθέας.

Χρ. Παπαδόπουλος: «Να κάνουμε το παιχνίδι μας»

Στους νεαρούς αθλητές του συλλόγου και υπό το βλέμμα των παρευρισκομένων μίλησε ο προπονητής τους, Χρήστος Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος ¨coach¨ τόνισε ότι η πρόκριση στα τελικά είναι επιτυχία από μόνη της, όμως δεν πρέπει να σταματούν εδώ οι στόχοι καθώς υπάρχουν ελπίδες για μεγαλύτερες διακρίσεις.

Στην ομιλία του προς τους παίκτες ο Χρήστος Παπαδόπουλος είπε: «Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα, μπορεί οι αντίπαλες ομάδες στα τελικά να φαντάζουν «μεγαθήρια», λόγω των υποδομών και της εμπειρίας που έχουν, όμως στους μεταξύ μας αγώνες θα πρέπει να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας. Και στα προκριματικά είχαμε δύσκολους αντιπάλους όμως καταφέρατε να προκριθείτε αήττητοι. Έτσι και τώρα θα έχετε απέναντι σας αθλητές ίδιας ηλικίας που έχουν ίδιους στόχους. Πιστεύω στις δυνατότητες σας, μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρετε να αφήσετε θετικές εντυπώσεις ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα».

Χ. Δημαρχόπουλος: «Πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες των αθλητικών συλλόγων»

Από την πλευρά του ο κ. Δημαρχόπουλος αφού συνεχάρη παίκτες και προπονητικό επιτελείο για την επιτυχία, συνομίλησε με τα μέλη του ΔΣ που του υπέδειξαν ορισμένα προβλήματα που παρουσιάζει το κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Μπαλτατζής» και ζήτησαν τη βοήθεια του Δήμου για την αντιμετώπιση τους, όπως βελτίωση του παρκέ, εργασίες στέγασης/μόνωσης κ.α.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δημαρχόπουλος τόνισε: «Κάθε προσπάθεια των παιδιών πρέπει να επιβραβεύεται, πόσο μάλλον γι’ αυτά τα παιδιά που μας κάνουν περήφανους και είναι στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η Ξάνθη για ακόμη μια φορά έγινε γνωστή και βεβαίως πρέπει και εμείς ως δημοτική αρχή να είμαστε κοντά τους και να τους στηρίξουμε. Στις 29 του μηνός που θα έχουν τους αγώνες του «Final 6» θα είμαι και εγώ δίπλα τους, όχι σαν Δήμαρχος αλλά σαν ένας Ξανθιώτης που θέλει να στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών και να τους χειροκροτήσει».

Για τους αθλητικούς συλλόγους της πόλης και τις αρκετές επιτυχίες που φέρνει ο αθλητισμός στην Ξάνθη είπε: «Πάρα πολλοί αθλητικοί σύλλογοι έχουν κάνει περήφανη την Ξάνθη, έτσι και ο Αρίωνας κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό και πιστεύω πως μπορεί να φτάσει και πολύ ψηλότερα. Μια σοφή παροιμία των προγόνων μας έλεγε ότι αν μια κοινωνία δεν χρειάζεται ψωμί δεν θα είχαμε ούτε έναν φούρναρη, αυτή η κοινωνία λοιπόν με τόσους πολλούς Αθλητικούς συλλόγους σημαίνει ότι έχει ανάγκη την διέξοδο μέσω του αθλητισμού και αυτή η διέξοδος και η μαζική συμμετοχή των Νέων στον αθλητισμό μέσα από οργανωμένα σωματεία φέρνει και τα θετικά αποτελέσματα που βλέπουμε. Εμείς ως Δημοτική αρχή δεν μπορούμε παρά να είμαστε δίπλα στα σωματεία και εμπράκτως και όχι μόνο με τα λόγια και συγχαρητήρια, γι’ αυτό και έχουμε δώσει το βάρος σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι αρκετά γήπεδα έχουν σημαντικά προβλήματα συντήρησης και λειτουργίας αλλά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από μέρους μας να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με όσες δυνάμεις έχουμε. Γιατί σε κάθε περίπτωση όσο πιο πολλά παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες τόσο πιο πολλά παιδιά γλυτώνουμε από άλλα πράγματα».

* Εκτός του «εορταστικού» μέρους την ίδια ημέρα η εφηβική ομάδα πραγματοποίησε προπόνηση, ξεκινώντας έτσι ουσιαστικά και την προετοιμασία για τη συμμετοχή στη μεγάλη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με τους παίκτες να ανεβάζουν σταδιακά ρυθμούς ενόψει της τελικής φάσης της 29ης Απριλίου.

Αρίων Ξάνθης

Το «ρόστερ»

Παναγιώτης Ερμείδης

Δημήτρης Ερμείδης

Χαράλαμπος Σαββουλίδης

Γιάννης Καρτάλης

Άκης Κλωναράς

Νίκος Πολυχρονίδης

Χαράλαμπος Κοτανίδης

Άκης Παπαδόπουλος

Ματθαίος Θεοδωρόπουλος

Γιώργος Καρύμποβ

Αλέξανδρος Τάσσος

Γιάννης Γιαρίμογλου

Χρήστος Παπαδόπουλος

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …