Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανοιχτή συζήτηση με ομιλητές του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου από το ΕΒΕ

Ανοιχτή συζήτηση με ομιλητές του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου από το ΕΒΕ

0
grammatidis

Γ. Γραμματίδης: «ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωσή τους για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στυλιανός Μωραΐτης, και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γιάννος Γραμματίδης, προσκαλούν όλους τους Ξανθιώτες σε ανοικτή συζήτηση με θέμα: ‘’Μεταρρυθμίσεις – Aπασχόληση – Aνάπτυξη, όλη η αλήθεια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα’’. Αυτό είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Επιμελητήριου Ξάνθης, Βασιλέως Κωνσταντίνου 1.

Στόχοι της εκδήλωσης

Η εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν πρακτικό διάλογο διακεκριμένων τεχνοκρατών με τους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες για τα προβλήματα, τους στόχους, τα εργαλεία και τις συλλογικές δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν τόσο για την έξοδο από την κρίση, όσο και την είσοδο σε πορεία ουσιαστικής ανάπτυξης. Στο διάλογο αυτό καλούνται να λάβουν μέρος όλες οι παραγωγικές τάξεις, κτηνοτρόφοι, έμποροι, βιομήχανοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, γεωργοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές ναυτικοί, επιχειρηματίες, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, φοιτητές, οικονομολόγοι και γενικά κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης θα απευθύνει χαιρετισμό. Ομιλητές θα είναι: ο κ. Χρήστος Αλεξάκης, Μέλος του Κολλεγίου Εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, με θέμα: Αδυναμίες και ενδεδειγμένες δράσεις, και ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με θέμα: Προϋποθέσεις Ανάπτυξης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, η οποία θα κλείσει με τα συμπεράσματα – προτάσεις που θα εξαχθούν από την όλη διαδικασία.

Ποια είναι η αλήθεια στην οποία αναφέρεται η εκδήλωση;

«Είναι η αναφορά σε όλα τα παθογόνα χαρακτηριστικά της οικονομίας. Θα συζητήσουμε το γιατί τάχα μετά από πέντε περίπου χρόνια μνημονιακών συμμορφώσεων, που σύμφωνα με τους διεθνείς δείκτες κατατάσσουν την Ελλάδα πρώτη χώρα σε σχέση με τον αριθμό των μεταρρυθμίσεων, εξακολουθούμε να είμαστε σε ύφεση – την μεγαλύτερη σε διάρκεια και μέγεθος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – με άνεργους περίπου 1.300.000 συμπατριώτες μας, με εκατοντάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις, με υπέρογκο δανεισμό πού ξεπερνάει το 170% του ΑΕΠ, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια ιδιωτών κι επιχειρήσεων να ξεπερνούν τα 77 δις ευρώ και με 230.000 ταλαντούχους νέους μας να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Θα αναφερθούν οι λόγοι πού συντηρούν την ύφεση και τις παραπάνω επιπτώσεις της κρίσης και που είναι πολλοί», αναφέρει ο κ. Γ. Γραμματίδης.

Η σημασία του δημόσιου διαλόγου

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γ. Γραμματίδης, ανέφερε σχετικά με την σημασία της εκδήλωσης: «ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωσή τους για τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα. Σκοπός της είναι να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολής εικόνας, που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, να επισημάνει τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα μιας συζήτησης στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη συσπείρωσης και ελπίδας. Ανάμεσα στα θέματα επιλέχθηκε και η απασχόληση, γιατί είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, το αντίθετό της, που είναι η ανεργία, είναι η μεγάλη πληγή της χώρας που, πέρα από το να ταλαιπωρεί και να διαλύει οικογένειες, οδηγεί τους νέους μας σε μια σύγχρονη μετανάστευση και στερεί τη χώρα από εκείνο το δυναμικό, στο οποίο θα έπρεπε να στηρίζει το μέλλον της».

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα τρία στεγαστικά προγράμματα που ξεκινούν το 2025 ύψους 2,56 δισ.ευρώ

Προβλέπουν είτε την ανακαίνιση υφιστάμενης κατοικίας, είτε την αγορά νέας Τρία στεγαστικά …