Σχόλια 29/01/15

0
kamenos panos 1-empros
Τώρα με Καμμένο υπουργό Άμυνας, ας τολμήσουν οι σκοτεινές δυνάμεις να μας ξαναψεκάσουν!


41 τα μέλη της νέας κυβέρνησης
Από το βράδυ της Τρίτης έχουμε νέα κυβέρνηση. Με 40 μέλη, συν τον πρωθυπουργό 41. Με 11 υπουργεία και 4 υπερυπουργεία.
Ένα τελείως διαφορετικό σχήμα που για πρώτη φορά εμφανίζεται στη χώρα. Αδοκίμαστο και χωρίς προηγούμενη εφαρμογή, το οποίο προκάλεσε αρκετές απορίες ως προς τον συντονισμό του.
Ο σύντομος χρόνος θα δείξει τι τελικά θα δούμε.
«Ε»


Δεν είναι ολιγομελές
Το σχήμα της κυβερνητικής πυραμίδας όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι ολιγομελές, γι’αυτό καμία αντίρρηση. Τι 44 άτομα, τι 41. Το ότι μειώθηκαν οι υπουργοί είναι μια περίπτωση αλλά αυξήθηκαν οι αναπληρωτές και οι υφυπουργοί σε βαθμό πρωτοφανή.
Το σχήμα δείχνει δύσκαμπτο στην αρχή και μακάρι να διαψευστούμε. Πάντως τριβές σίγουρα θα υπάρξουν στην άσκηση των αρμοδιοτήτων των διαφόρων υφυπουργών και αναπληρωτών, όταν με το καλό ξεκαθαριστούν ποιες θα είναι.
«Ε»


Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Και κάτι δικό μας, του δημοσιογραφικού χώρου. Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ορίστηκε ο κ. Σακελλαρίδης, νεότατος και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανώς και δεν θα έχει εικόνα του χώρου, γι’αυτό θ’ απαιτηθεί χρόνος για ενημέρωσή του. Είναι όμως πιθανό, όπως όλοι οι προηγούμενοι, ελάχιστα να θελήσει να κάνει προς τη σωστή κατεύθυνση.
Τριάντα οκτώ χρόνια, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, οι υπεύθυνοι υπουργοί στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης αγνοούσαν τον Επαρχιακό Τύπο και ενίσχυαν με κάθε τρόπο τον αθηναϊκό.
Θα πρόκειται για θαύμα εάν αλλάξει έστω και λίγο υπέρ των ΜΜΕ της επαρχίας τώρα.
«Ε»


Μεγαλέξανδρος
Ο Αλέξης θα γίνει…Μεγαλέξανδρος ο Β΄ αυτή τη φορά προς δυσμάς;
VEN KAR.


Kαμμένος: Ξεκινούν πάλι τα εξοπλιστικά προγράμματα
Με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος εξήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα «προκειμένου να υπάρξουν οι οικονομικοί πόροι ώστε οι Ενοπλες Δυνάμεις να συνεχίσουν το έργο τους με νέα εξοπλιστικά προγράμματα».
Σκοπεύει δε ο νέος υπουργός να επανεργοποιήσει την ΕΑΒ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και να συνεργαστεί με τη Ρωσία για τη λειτουργία των ρωσικών οπλικών συστημάτων που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Δεν έχασε καθόλου χρόνο ο Καμμένος, λιγουρευόταν άλλωστε πολύ καιρό το συγκεκριμένο υπουργείο. Περίμενε πώς και πως ν’ αρχίσει τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις «συμφωνίες». Όλα μπορεί ν’ αλλάζουν σ’ αυτή τη χώρα, αλλά οι εξοπλισμοί, εξοπλισμοί…


Έφερε γούρι ο Σγουρίδης
Συζήτηση μεταξύ Πασόκων στο καφενείο της γειτονιάς όπου παρηγορούσε ο ένας τον άλλο δίνοντάς του ελπίδες πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες για το ΠΑΣΟΚ.
Κι αν με ευκολία δεν μπορούσε να πείσει το συνομιλητή, για να τον κάνει να χαμογελάσει του είπε το αμίμητο:
-Είδες ρε Μήτσο ότι ο Σγουρίδης πώς έφερε γούρι στον Καμμένο;
Δεν γέλασε μόνον ο πικραμένος Πασόκος αλλά και η ομήγυρης.
«Ε»


Τα στερνά τιμούν τα πρώτα…
Αλγεινή εντύπωση έκανε σ’ όλους αλλά και στο κόσμο της ΝΔ η τελευταία πολιτική πράξη του Αντώνη Σαμαρά που έφυγε …νύχτα από το Μαξίμου χωρίς να επιδείξει τη στοιχειώδη ευγένεια να υποδεχτεί θεσμικά τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Απ’ την άλλη πολύ θετική εντύπωση έκανε η πρώτη πολιτική πράξη του νέου πρωθυπουργού που επισκέφτηκε το σκοπευτήριο της Καισαριανής και απότισε φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες κομμουνιστές από τους Γερμανούς. Πρόκειται για μια συμβολική και βαθιάς συναισθηματική κίνηση ως πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς. Οι δύο αυτές πολιτικές πράξεις καταδεικνύουν και την απόσταση που τους χωρίζει και μετρά το πολιτικό ήθος και τον πολιτισμό του καθενός.
Μ.Ξ.


Μπαίνουμε σε ρυθμούς καρναβαλιού
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον για τους ανυπόμονους καρναβαλιστές που αναμένουν την ανακοίνωση του προγράμματος, αλλά και τη διάθεση των στολών της παρέλασης για να μπουν σε αποκριάτικη διάθεση.
Με ερωτήσεις και σχόλια βομβαρδίζεται ήδη η σχετική σελίδα στο facebook, όπου υπάρχει και ανάρτηση- αγγελία για τις κοπέλες που θα επιθυμούσαν να πλαισιώσουν εθελοντικά το άρμα της βασίλισσας του καρναβαλιού και … όσες πιστές λοιπόν προσέλθετε.
Το πρόγραμμα θα εγκριθεί σήμερα από το Κέντρο Πολιτισμού, οπότε θα ανακοινωθεί και επισήμως. Η διάθεση των στολών ξεκινά από τις 5 Φεβρουαρίου, αρχές του μήνα ξεκινά και ο στολισμός της πόλης και η Ξάνθη μπαίνει σε πυρετώδεις πλέον προετοιμασίες για να γιορτάσει τα τρίτα… άντα του καρναβαλιού!
Ε.Δ.


Λόγια συγκίνησης από τον Κοντό
kondosΜε ανάρτηση στο facebook ο εκ νέου εκλεγείς βουλευτής Α. Κοντός μοιράζεται τη συγκίνησή τους για τις ευχές που δέχθηκε για την επανεκλογή του, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι σχέσεις που δημιούργησε επί σειρά πολλών ετών με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό χώρο. Ο ίδιος γράφει: «Έχω συγκινηθεί ιδιαιτέρως τις τελευταίες μέρες. Το έχουν καταφέρει αυτό όλοι εκείνοι οι φίλοι και παλιοί συνεργάτες: φίλοι και γνωστοί από την Ξάνθη και όλη την Ελλάδα, θεσμικοί εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από διάφορες περιοχές της χώρας, άνθρωποι με τους οποίους στο παρελθόν μαζί χαράξαμε στρατηγική ανάπτυξης για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία και δουλέψαμε για την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα στη χώρα μας. Όλοι τους με τιμούν και με γεμίζουν χαρά με τις ευχές τους για την επανεκλογή μου. Με συγκινούν ιδιαιτέρως, δε, δείχνοντάς μου ότι τελικά ακόμα και στην πολιτική όταν οι σχέσεις των ανθρώπων χτίζονται πάνω στη βάση μιας εθνικής στρατηγικής για ένα καλύτερο αύριο, οι σχέσεις που αναπτύσσονται, όχι μόνο δεν είναι εφήμερες, αλλά διατηρούν το στοιχείο του αλληλοσεβασμού και της εκτίμησης στην πορεία του χρόνου. Τους ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή δύναμη σε όλους».
«Ε»


Νέοι και ανανέωση
Πολύτιμη και χρήσιμη η εμπειρία σε όλο το φάσμα της πολιτικής, επαγγελματικής και προσωπικής μας ζωής. Ειδικά δε για τα πεπειραμένα στελέχη που μετέχουν στη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι επιβαρύνονται και με την επιπλέον ευθύνη να μοιράζονται την πείρα τους για τη διαμόρφωση της πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας. Αλλά να μην υποτιμούμε και την φρεσκάδα που φέρνουν οι νεότεροι, πρώτα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό κι έπειτα με τα νεαρότερα και νεότερα στην πολιτική άτομα που απαρτίζουν το επιτελείο του. Φτάνει να έχουν και φρέσκα μυαλά οι ίδιοι.
Η νέα κυβέρνηση κάνει τα πρώτα της βήματα. Οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί, δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης στη χώρα, αλλά και αισιόδοξοι για να στηριχτεί μια συνολική προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας.
Ε.Δ.


Δεκέμβριος: ο μήνας της αλληλεγγύης
Μακάρι όλοι οι μήνες να ήταν σαν το Δεκέμβριο, μακάρι όλες οι εποχές να «μύριζαν» Χριστούγεννα σε θέματα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Από το ενημερωτικό σημείωμα που στέλνει ανελλιπώς με τους δωρητές του το ΔΣ του Γηροκομείου Ξάνθης, πληροφορούμαστε για το περίσσευμα αγάπης και την ανιδιοτελή προσφορά εκ μέρους συμπολιτών μας για τους γέροντες και τις γερόντισσες του Γηροκομείου την περίοδο των γιορτών. Πράγματι πλειάδα επιχειρήσεων, επαγγελματιών και απλών πολιτών πρόσφεραν χρήματα, γεύματα, τρόφιμα, γλυκά, φάρμακα και ό,τι επιθυμούσε ο καθένας, προκειμένου να μεταφερθεί και στο Ίδρυμα το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Αυτή η διάθεση, αυτή η στήριξη είναι που δίνει ζωή στο Γηροκομείο και ενισχύει τις αγωνιώδεις προσπάθειες διοίκησης και προσωπικού.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…