Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κροκέτες με μπιφτέκι

Κροκέτες με μπιφτέκι

0
kroketes-me-mpifteki

-1 κιλό κιμάς μοσχάρι-χοιρινό ανάμεικτος

-2 μεσαία κρεμμύδια ξερά στο μπλέντερ

-2 κούπες ψίχα ψωμιού μπαγιάτικου μουλιασμένη

-2 αυγά

-Αλάτι-πιπέρι

-1 κουτ.γλυκού ρίγανη

-1 κουτ.σούπας μουστάρδα

-Τυρί του τοστ ανάλογα πόσα μπιφτέκια θα βγουν

-Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

-Τριμμένη φρυγανιά

-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 3 χτυπημένα χτυπημένα

-Οδοντογλυφίδες

Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και την στύβουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί του τοστ) και ζυμώνουμε τα μπιφτέκια μας πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες σκεπασμένο. Πλάθουμε σε στενόμακρα μπιφτέκια. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο όχι για πολύ ώρα, ίσα να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τυλίγουμε το κάθε μπιφτέκι σε μια φέτα τυρί. Σε κάθε μπιφτέκι βάζουμε από μία οδοντογλυφίδα σε κάθε άκρη του, έτσι ώστε να μην μας αδειάσει το τυρί. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα 3 αυγά, σε ένα πιάτο μεγάλο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά. Πρώτα περνάμε τα μπιφτέκια στο αλεύρι, μετά τα βουτάμε στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο τόσο όσο να πιάσει μια ωραία κρούστα με χρυσόξανθο χρώμα. Πριν τα σερβίρουμε αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…