Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πυρκαγιά από πλυντήριο ρούχων σε διαμέρισμα της οδού Εφέσου

Πυρκαγιά από πλυντήριο ρούχων σε διαμέρισμα της οδού Εφέσου

0
efesou pyrkaia

Σε πιθανό βραχυκύκλωμα αποδίδεται η φωτιά που απείλησε όλο το σπίτι

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσόβησε περαιτέρω κίνδυνο

Λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε σοβαρή πυρκαγιά, χθες το πρωί της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου, το βραχυκύκλωμα σε οικιακό πλυντήριο ρούχων. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 9:00 το πρωί σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου επί της οδού Εφέσου, η ηλικιωμένη ένοικος που βρισκόταν μόνη μέσα στο σπίτι, αντιλήφθηκε έντρομη μαύρους καπνούς να αναδύονται από το μπάνιο του διαμερίσματός της.

Ξαφνιασμένη αντίκρισε το πλυντήριο ρούχων που βρισκόταν μέσα στον χώρο του μπάνιου να έχει τυλιχθεί στις φλόγες την ώρα που λειτουργούσε. Παρά την ταραχή από το αναπάντεχο γεγονός, η ηλικιωμένη κυρία αντέδρασε άμεσα και αφού κατέβασε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να σταματήσει η λειτουργία του φλεγόμενου πλυντηρίου, βγήκε βιαστικά από το διαμέρισμα. Οι γείτονες, που άκουσαν τις φωνές της τρομαγμένης γυναίκας, ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική, καθώς οι πυκνοί καπνοί είχαν γεμίσει το σπίτι και έβγαιναν από τα παράθυρα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης με δύο επανδρωμένα οχήματα καθώς και ένα ανακριτικό όχημα. Η έγκαιρη αντίδραση της ενοίκου σε συνδυασμό με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε τις ζημιές που προκλήθηκαν και έσωσε το διαμέρισμα αλλά και τα διπλανά διαμερίσματα της οικοδομής από τα χειρότερα. Στο σημείο έσπευσε και η Αστυνομία, ενώ όλοι οι γείτονες προσπαθούσαν με απορία και αγωνία να μάθουν τα αίτια της απρόσμενης πυρκαγιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέλαβε την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα του πλυντηρίου. Η φωτιά δεν προκάλεσε ευτυχώς σοβαρές ζημιές μέσα στο σπίτι, καθώς δεν πρόλαβε να επεκταθεί, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί ήταν αρκετοί για να μαυρίσουν το εσωτερικό του διαμερίσματος. Η φανερά σοκαρισμένη ένοικος μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως λίγη ώρα πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά στο διαμέρισμα βρίσκονταν και δυο μικρά παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Σχολείο πριν ξεσπάσει η φωτιά στο σπίτι.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…