Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τρία νέα έργα από τα ΟΠΑΑΧ στον δήμο Αβδήρων

Τρία νέα έργα από τα ΟΠΑΑΧ στον δήμο Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros

Σε πρώτο πλάνο οι παραλίες του δήμου. Θα βγει σε διαγωνισμό η παραλία Αη Γιάννη

Μείωση στο τιμολόγιο ύδρευσης κατά 20%

Νέος γύρος μελετών για την πιστοποίηση των πηγών στα λουτρά Ποταμιάς – Θα γίνει επισκέψιμος ο Μύλος των Αβδήρων

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται η δημοτική αρχή Αβδήρων καθώς «ανοίγει» το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ του ΥΠΑΑΤ στις 30 Νοεμβρίου και έχει έτοιμα προς ένταξη τρία έργα: Α) Την ανάπλαση παραλιακής οδού της Μάνδρας, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ Β) Την ανάπλαση της επαρχιακής οδού Γκιώνας – Γενισέας και Γ) Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο στον πρώην δήμο Σελέρου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Αβδήρων έχει στα ΟΠΑΑΧ επί εποχής Εύας Τσακίρη. Το πρόγραμμα είναι τομεακό του ΥΠΑΑΤ κα χρηματοδοτεί αγροτικά έργα

Νέος γύρος μελετών για την πιστοποίηση των πηγών στα λουτρά Ποταμιάς

Παρότι ο προηγούμενος δήμαρχος κ. Βασίλης Τσολακίδης δήλωνε κατ’ επανάληψη ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης των πηγών στα λουτρά Ποταμιάς και αυτά είναι έτοιμα να βγουν σε διαγωνισμό – όπως και η παρελθούσα δημοτική αρχή προτίθενταν να κάνει αλλά και η νέα – η Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών πόρων έχει άλλη άποψη και με έγγραφό της προς τον δήμο Αβδήρων του καθιστά σαφές ότι ο φάκελος είναι ελλιπής και ότι χρειάζονται άλλες δύο μελέτες. Μια ραδιολογική και μία υδρολογική ώστε να γίνει η αναγνώριση και πιστοποίηση των πηγών.

Σε πρώτο πλάνο οι παραλίες του δήμου

Άλλο ένα θέμα που απασχολεί σοβαρά τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη είναι οι παραλίες του δήμου καθότι η δημοτική αρχή προτίθεται να δώσει μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη του δήμου και θέλει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού και να αξιοποιήσει τις παραλίες του δήμου ώστε να προσελκύουν ακόμη περισσοτέρους λουόμενους και ξένους κυρίως Βουλγάρους. Έτσι δεν εφησυχάζει και κινείται από τώρα προετοιμάζεται για τη διαδικασία της ένταξης στο πρόγραμμα «Γαλάζιες σημαίες» αλλά και προτίθεται να βρει τρόπο να εκμισθώσει κατόπιν διαγωνισμού την παραλία του Αι Γιάννη. Επειδή όμως εκεί εμπλέκεται η αρχαιολογία εξετάζεται μόνο η περίπτωση της τοποθέτησης ξαπλώστρων και ομπρελών με τροχήλατη καντίνα που όμως δεν θα βρίσκεται εντός της παραλίας – καθότι απαγορεύεται αλλά σε μια μακρινή απόσταση και απλά θα εξυπηρετεί τους λουόμενους.

Μείωση στο τιμολόγιο ύδρευση κατά 20%

Στον κοινωνικό τομέα, η δημοτική αρχή πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της προτίθεται να μειώσει τα τέλη ύδρευση κατά 20%. Το θέμα αναμένεται να τεθεί προς έγκριση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αβδήρων. Επίσης ανάσα ανακούφισης αποτελεί για το δήμο Αβδήρων το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας το οποίο αναμένεται να «τρέξει» μέσα στον Νοέμβριο και από το οποίο μπορεί να αντλήσει προσωπικό και να καλύψει τα κενά στις υπηρεσίες του αλλά και να λειτουργήσει τον Μύλο των Αβδήρων καθιστώντας τον επισκέψιμο καθότι τώρα είναι κλειστός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…