Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δεκαήμερο προσφορών

Δεκαήμερο προσφορών

0
ekptoseis

Σε εκπτώσεις προχωρούν τα καταστήματα της πόλης μας από 1-10 Νοεμβρίου

Οι καταστηματάρχες αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση τους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους την Κυριακή χωρίς ωστόσο η απόφαση να είναι δεσμευτική

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ξεκινά η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. Οι καταναλωτές ήδη μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε καλύτερες τιμές, καθώς οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά, κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, όπως άλλωστε ίσχυε μετά την τροποποίηση του ν. 3769/2009, χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται η ανακοίνωση τους προς το κοινό ή η αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Από την άλλη, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.

«Ποτέ την Κυριακή» συνεχίζουν να λένε τα καταστήματα της Ξάνθης

Σε επικοινωνία του «Ε» με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ευθύμη Μίλκογλου ενημερωθήκαμε ότι οι καταστηματάρχες αποφάσισαν μετά από ψηφοφορία να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο η απόφαση τους να είναι δεσμευτική.

«Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος καταστηματάρχης επιθυμεί, μπορεί να ανοίξει το κατάστημα του» αναφέρει ο κ. Μίλκογλου και συμπληρώνει «αν το κράτος ήθελε πραγματικά να βοηθήσει θα έκανε το 10ήμερο προσφορών στο τέλος του μήνα και όχι στην αρχή».

Όσον αφορά για το αν θα ανοίξουν την Κυριακή ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημειώνει ότι αποφάσισαν να τα κρατήσουν κλειστά καθώς θεωρούν ότι κάποιος που δεν έχει χρήματα να αγοράσει το Σάββατο ή την Δευτέρα δεν θα έχει ούτε την Κυριακή.

Μίλκογλου: «Το κράτος θα πρέπει να φροντίσει να προμηθευόμαστε και εμείς τα προϊόντα μας με κάποια έκπτωση»

Σε ερώτηση σχετικά με το ύψος των εκπτώσεων ο κος Μίλκογλου σημειώνει ότι αυτό βρίσκεται στην ευχέρεια του κάθε καταστηματάρχη.

«Ο κάθε καταστηματάρχης ορίζει την έκπτωση που θα κάνει σε κάθε προϊόν του. Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν πληρωθεί κανονικά πράγμα που σημαίνει ότι η έκπτωση θα επιβαρύνει τους ίδιους τους καταστηματάρχες» σημειώνει ο ίδιος και καταλήγει «αν θέλει το κράτος πραγματικά να βοηθήσει, θα πρέπει να φροντίσει να προμηθεύονται και οι καταστηματάρχες τα προϊόντα τους με κάποια έκπτωση».

Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα καταβάλλονται 187 εκατ. ευρώ σε 679.652 ωφελούμενους

Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, θα γίνει η καταβολή ε…