Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απόστολος Τζιτζικώστας: Στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση για την θέση του Επιτρόπου Μεταφορών στην Κομισιόν

Απόστολος Τζιτζικώστας: Στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση για την θέση του Επιτρόπου Μεταφορών στην Κομισιόν

0

Στις 4 Νοεμβρίου η ακρόαση του Απόστολου Τζιτζικώστα για την θέση του Επιτρόπου Μεταφορών στην Κομισιόν


Η Διάσκεψη των Προέδρων καθόρισε το αναλυτικό πρόγραμμα για τις ακροάσεις των υποψηφίων Επιτρόπων, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 12 Νοεμβρίου.

Μετά από διαβούλευση με τους προέδρους των επιτροπών, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι ηγέτες των πολιτικών ομάδων υιοθέτησαν το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα, που καθορίζει ποιος υποψήφιος Επίτροπος θα ακουστεί από ποιες επιτροπές και σε ποιες χρονικές ζώνες.

Στις 4 Νοεμβρίου, η ακρόαση του ορισθέντα Έλληνα Επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα ενώπιον των επιτροπών Μεταφορών και Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά από κάθε ακρόαση, θα ακολουθήσει συνάντηση στην οποία οι πρόεδροι των επιτροπών και οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων (συντονιστές) θα αξιολογήσουν την απόδοση του υποψηφίου Επιτρόπου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών θα εξετάσει τα αποτελέσματα όλων των ακροάσεων και θα διαβιβάσει τις συστάσεις της στη Διάσκεψη των Προέδρων. Η τελευταία θα αποφασίσει εάν θα κλείσει τις ακροάσεις στη συνάντησή της στις 21 Νοεμβρίου και θα ορίσει τη ψηφοφορία για το Σώμα στην ολομέλεια.

Η πλήρης σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί με απλή πλειοψηφία της Ολομέλειας, μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη σύνοδο (25-28) Νοεμβρίου στο Στρασβούργο

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήλωση Κασσελάκη: Δεν θα προκαλέσω νομική ταλαιπωρία στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του υποψηφίου προέδρου μετά τη συνάντηση με Πολάκη, εν μέσω εσωκομματικών εντάσ…