Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων και περιορισμοί της νέας ΚΑΠ στις προτεραιότητες της Ουγγρικής προεδρίας της Ε.Ε.

Κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων και περιορισμοί της νέας ΚΑΠ στις προτεραιότητες της Ουγγρικής προεδρίας της Ε.Ε.

0

Ο Ούγγρος Υπουργός στάθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή γεωργία, όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξανόμενο κόστος και οι αυστηροί κανονισμοί


Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, τα μέλη των Επιτροπών περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου, είχαν ως θέμα ημερήσιας διάταξης την ανταλλαγή απόψεων με τον Ούγγρο Υπουργό Γεωργίας Δρ. István Nagy.

Ως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προτεραιότητες της Ουγγαρίας για τη γεωργική πολιτική της ΕΕ καθώς ξεκίνησε η εξάμηνη, εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, τον Ιούλιο του 2024.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ουγγρική Προεδρία θα επικεντρωθεί σε επτά θεματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης μιας γεωργικής πολιτικής της ΕΕ με προσανατολισμό στους αγρότες.

Ο Ούγγρος Υπουργός στάθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή γεωργία, όπως η κλιματική αλλαγή, το αυξανόμενο κόστος και οι αυστηροί κανονισμοί.

Τονίζοντας την ανάγκη για βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, η Προεδρία στοχεύει να καθοδηγήσει τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις της γεωργικής πολιτικής μετά το 2027, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα στην κρίση και την επισιτιστική ασφάλεια.

Οι συζητήσεις παρείχαν πληροφορίες σχετικά με την προσέγγιση της Προεδρίας για την εξεύρεση «ορθολογικής ισορροπίας όσον αφορά τους στρατηγικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, τη σταθεροποίηση των γεωργικών αγορών και ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για τους αγρότες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλιματική χρηματοδότηση για τις χώρες του Νότου και την Ελλάδα ζητά ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου

Ο κ. Αρναούτογλου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεση και συντονισμένη δράση Στην Ολομ…