Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το PES πήγε στα Άβδηρα

Το PES πήγε στα Άβδηρα

0
pes 2

Εκδήλωση των Ακτιβιστών του PES. Συζήτησαν με τους κατοίκους. Μαζί του μέσω Skype η ευρωβουλευτής Εύα Καίλή

Συμμετείχε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δ. Σαλτούρος και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Α. Κίσσας. Μεγάλο το ενδιαφέρον των κατοίκων

Οι PES Activists, η Ακτιβιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος ήταν στην Ξάνθη το Σαββατοκύριακο και …ανέλαβαν δράση με μια εκδήλωση στα Άβδηρα την Κυριακή στις 7 το απόγευμα σε αίθουσα του «Αντιλογίας Δόμος». Νεολαίοι, μέλη του PES όπως ο Χρήστος Παπαδούλης που ανήκει και συνεργάζεται με την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Άλκη Κίσσα ανέπτυξαν διάλογο με τους κατοίκους των Αβδήρων που κατέκλυσαν την το χώρο για να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Παρών ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δημήτρης Σαλτούρος ενώ συμμετείχε και η κα Εύα Καiλή μέσω Skype.

Εκδήλωση του PES στα Άβδηρα – Διάλογος με τους κατοίκους

Από το πάνελ των ομιλητών τέθηκε το πλαίσιο του διαλόγου και γνωστοποιήθηκε το μανιφέστο του PES Activists:“Για εμάς, η δημοκρατία είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια εμπεριέχει την πολιτική ελευθερία, προασπίζει το δικαίωμα στην υγεία και την εργασία, την εκπαίδευση και την κοινωνική ασφάλιση. Με αυτούς τους 10 πυλώνες, εμείς, οι Σοσιαλιστές, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Εργατικοί, οι Δημοκράτες και Προοδευτικοί, θα αλλάξουμε την Ευρώπη στα επόμενα 5 χρόνια”

Επίσης έγινε αναφορά στις παρεμβατικές δράσεις των ακτιβιστών και στην συνέχεια έγινε ένας διάλογος για τα προβλήματα της περιοχής με κυρίαρχα τα ζητήματα της αναπτυξιακής υστέρησης. Τοποθετήθηκαν αρκετοί κάτοικοι θίγοντας χρονίζοντα προβλήματα και επιζητώντας λύσεις. Οι τοποθετήσεις αυτές καταγράφηκαν και θα παρουσιαστούν στις Βρυξέλες στο ευρωκοινοβούλιο, θα αποτελέσουν δε μαζί με ανάλογες δράσεις την «φωνή της ελληνικής περιφέρειας». Στο διώροφο κτίριο λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν οι νέοι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι στιγμές από την καθημερινή ζωή των κατοίκων του κόσμου από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…