Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 25 καράβια σε μάρμαρο και σε κεραμικό παρουσιάζει ο Δημήτρης Αβούρης στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ξάνθης

25 καράβια σε μάρμαρο και σε κεραμικό παρουσιάζει ο Δημήτρης Αβούρης στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ξάνθης

0

Αναφέρει πως τα βλέμματα «πέφτουν» στα καράβια των ποιητών


«Αμέσως μετά ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια να γίνει Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ήδη προχωρά ο Σύλλογος Φίλων Σύγχρονης Τέχνης για να μπορέσω να εκθέσω 350 έργα και άλλα 100 που είναι υπό κατασκευή», σημειώνει στο «Ε»


Ο Δημήτρης Αβούρης συνεχίζει το «ταξίδι» με καράβια σε μάρμαρο και κεραμικό στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2024. Ειδικότερα, παρουσιάζει στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Παυλίδης» 25 καράβια εκ των οποίων τα έξι αφορούν ποιητές.

Μοιράζεται στο «Ε» τις πρώτες σκέψεις του αναφορικά με την έκθεση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσοχή και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν τα παιδιά για τα καράβια των ποιητών κυρίως.

Άλλωστε, υπενθυμίζει πως αμέσως μετά ξεκινά και η προσπάθεια για ένα Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει πάνω από 400 έργα.

«Συμμετέχω στην έκθεση με 25 καράβια σε μάρμαρο και σε κεραμικό, εκ των οποίων τα έξι είναι ποιητών και τα άλλα είναι διαφόρων τύπων καράβια. Κάποια μάλιστα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό. Μου κάνει εντύπωση πως πολλά παιδιά σταματούν στα καράβια των ποιητών, τα μαρμάρινα καράβια του Σεφέρη, Καζαντζάκη και Καβάφη. Ο στόχος είναι να γίνει ευρύτερα γνωστό, διότι αμέσως μετά ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια να γίνει Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ήδη προχωρά ο Σύλλογος Φίλων Σύγχρονης Τέχνης για να μπορέσω να εκθέσω 350 έργα και άλλα 100 που είναι υπό κατασκευή», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δ. Αβούρης στο «Ε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…