Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι

Μοσχάρι με καπνιστή μελιτζάνα και ταχίνι

0

1 κιλό μελιτζάνες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

400 γρ. μοσχάρι, ψιλοκομμένο

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μπούκοβο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

3 αυγά

Αλάτι, Πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχίνι:

60 γρ. ταχίνι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Τρυπάμε τις μελιτζάνες παντού με ένα πιρούνι, τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν, κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε τη σάρκα τους σε ένα μπολ, συνθλίβουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα ταχίνι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το ταχίνι με το λεμόνι, μέχρι να ενωθούν εντελώς.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά να καραμελώσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάρκα από τη μελιτζάνα, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στα τελευταία 5 λεπτά, κάνουμε 3 λακκούβες, σπάμε τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ψηθούν.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχίνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…