Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα 38 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να γίνει αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής

38 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να γίνει αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής

0
vouleytes

Eπιστολή στο Σαμαρά με αφορμή την ψήφιση του αντιρατσιστικού. Σπεύδει να καθησυχάσει με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης

 

Τριάντα οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και οι βουλευτές της ΑΜΘ Αλέξανδρος Κοντός από την Ξάνθη, Ευριπίδης Στυλιανίδης από τη Ροδόπη, Δημήτρης Κυριαζίδης από τη Δράμα, και Ιωάννης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης από την Καβάλα με επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας, στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, την εξομοίωση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών κ.α.) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και την αντιμετώπιση της άρνησης αυτής της Γενοκτονίας ως αδίκημα.
Όπως αναφέρουν: «Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου. Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος».
Προκειμένου να μαβληνθούν οι αντιδράσεις και να μην υπάρξει πρόβλημα με την ψήφιση του νομοσχεδίου ο υπουργός Δικαιοσύνης προέβη σε μία «πυροσβεστική» δήλωση για να καθησυχάσει τους βουλευτές της ΝΔ, όπου σημειώνει: «κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση -δέσμευσή μου».
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου από τον πρωθυπουργό Με μήνυμα για …