Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Στα όπλα» οι κυνηγοί

«Στα όπλα» οι κυνηγοί

0
kynigoi xoros

Ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος. Οι κυνηγοί στοχεύουν ορτύκια και τρυγόνια. Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά και το κυνήγι βουνού

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης μετρά μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από 700 μέλη

 
 
Στους κάμπους έχουν ξεχυθεί οι κυνηγοί της πόλης μας στοχεύοντας ορτύκια και τρυγόνια, καθώς από χθες ξεκίνησε επίσημα η νέα κυνηγετική περίοδος. Μια περίοδο που άνοιξε με ένα όμορφο φαγοπότι με πρωταγωνιστές τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου και των οικογενειών τους στον Πυρήνα Προσαρμογής Θηραμάτων που διαθέτει στο Σέλερο. 
Να σημειώσουμε ότι η γιορτή πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αποτελώντας πλέον το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού των μελών, στο οποίο μάλιστα έδωσαν, φέτος, το παρόν περίπου 500 άτομα.
 
Ο σύλλογος μετρά ήδη 700 μέλη για την φετινή χρονιά
Τι και αν έχει περάσει μόλις μια εβδομάδα από την αποστολή της ρυθμιστικής του υπουργείου και κατ’ επέκταση την έναρξη ανανέωσης κυνηγετικών αδειών, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης «Άρτεμις» έχει εκδώσει ήδη πάνω από 700 άδειες.
«Μέσα σε μια εβδομάδα έχουμε εκδώσει πάνω από 700 άδειες και έτσι τα μέλη μας από χθες έχουν επιδοθεί στο κυνήγι ορτυκιών και τρυγονιών» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Καραγιάννης και συμπληρώνει κατηγορηματικά «ο κόσμος που ενδιαφέρεται να προμηθευτεί άδεια δεν θα πρέπει να παρασύρεται από φερέφωνα που τον παραπέμπουν στο Δασαρχείο. Άδειες μπορούν να εκδώσουν μόνο οι σύλλογοι».
Μάλιστα όσον αφορά τις τιμές και ενδεχόμενες αλλαγές ο κ. Καραγιάννης σημειώνει «Οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σχετικά με τις άδειες δεν έχουν γίνει κάποιες αλλαγές πέρα από κυνήγι του αγριογούρουνου στο οποίο προστέθηκε ένα ακόμη άτομο ανά παρέα. Δηλαδή ενώ πέρυσι ήταν 4 άτομα ανά παρέα, φέτος είναι πέντε».
 
Έτοιμοι να κατακτήσουν και τα βουνά
Έτοιμοι να κατακτήσουν και τα βουνά δηλώνουν οι κυνηγοί στις 15 Σεπτεμβρίου, όπου ξεκινά επίσημα η κυνηγετική περίοδος των τριχωτών.
«Ο Σύλλογος είναι έτοιμος καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι θηροφύλακες μας πραγματοποιούν περιπολίες και ελέγχους όλο το χρόνο» αναφέρει απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραγιάννης και καταλήγει «εύχομαι σε όλους τους κυνηγούς να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς ατυχήματα. Πάνω από όλα θα πρέπει όλοι να προσέχουμε να υπάρχει ασφάλεια».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…