Σχόλια 18/06/14

0
Σαμαράς και Βενιζέλος, με την έξοδο Άδωνη και την είσοδο Λοβέρδου, έβαλαν και οι δύο αυτογκόλ στην κυβέρνηση…


 
 
Περί πλαστότητας δικαιολογητικών
 Σιγά- σιγά συνεχίζουν να βγαίνουν τα πλαστά πιστοποιητικά, απολυτήρια και άλλα δικαιολογητικά που κάποιοι «έξυπνοι» προσκόμισαν στο δήμο Ξάνθης.
Τρεις είναι μέχρι στιγμής οι υπάλληλοι που έκαναν την κομπίνα με τα πλαστά χαρτιά. Ο ένας μάλιστα είχε το θράσος να κάνει ένσταση εις βάρος συναδέλφου του στο ΑΣΕΠ, δικαιώθηκε αλλά είχε πλαστό απολυτήριο το οποίο όμως δεν είχε ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ!
«Ε»


 
Επιστολή Θανόπουλου
 Είναι γνωστή η ευαισθησία του Κων/νου Θανόπουλου, τέως Νομάρχη Ξάνθης για την Παλιά Πόλη. Γι’ αυτό, με αφορμή τις τελευταίες αναφορές και συζητήσεις για την πεζοδρόμηση κλπ, μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή:
Αγαπητέ φίλε κ. Διευθυντά, διάβασα στο φύλλο της 11 Ιουνίου στο «ΕΜΠΡΟΣ» που μου στέλνετε, και σας ευχαριστώ για αυτό, για τις συζητήσεις σχετικά με την «πεζοδρόμηση» στην Παλιά Πόλη. Όταν έγινε η παρουσίαση του βιβλίου μου «ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ – Η σύγκρουση για την προστασία της Παλιάς Ξάνθης» (Ξάνθη 27/5/2005) είχα διατυπώσει μερικές σκέψεις οι οποίες μπορούν να συνοψιστούν σε μία: Να αφεθεί η Παλιά Ξάνθη όπως ήταν… το 1890 ή σε κάποια εποχή που δεν εκινούντο αυτοκίνητα. Αυτό θέλουν να δουν οι άνθρωποι που επισκέπτονται την Παλιά Ξάνθη. Όχι αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες, όπως δείχνει η φωτογραφία που δημοσιεύετε ή η μετατροπή της Παλιάς Ξάνθης σε ένα τεράστιο «μπαρ». Στην παρουσίαση του βιβλίου μου κάνω και ορισμένες υποδείξεις για περιφερειακούς δρόμους προσβάσεως ή για την κυκλοφορία μέσα στην Παλιά Ξάνθη.
Σας ευχαριστώ
Αθήνα, 14 Ιουνίου 2014
Κωνσταντίνος Θανόπουλος
τ. Νομάρχης Ξάνθης


 
Ενεργειακό κόστος
 Όλοι οι βιοτέχνες και βιομήχανοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ενεργειακό κόστος είναι ένας σοβαρός οικονομικός δείκτης στα λειτουργικά έξοδά τους. Χιλιάδες ευρώ ετησίως πληρώνει ο βιοτέχνης στη ΔΕΗ για το ρεύμα. Το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι ακριβότερο έναντι άλλων χωρών. Μέχρι και διπλάσια είναι η τιμή στη χώρα μας έναντι ανταγωνιστικών χωρών.
Έτσι όμως ούτε πρόοδος υπάρχει, ούτε ανάπτυξη. Σ’ ένα σκληρό και ανταγωνιστικό περιβάλλον κάθε επιπλέον κόστος δημιουργεί πρόβλημα στις επιχειρήσεις. Βέβαια, αυτά θα έπρεπε να τα είχε προ πολλών χρόνων αντιληφθεί το πολιτικό μας σύστημα και να στηρίζει τις επιχειρήσεις κι όχι να δίνει υπέρογκους μισθούς και συντάξεις στους αγαπητούς εργαζόμενους της ΔΕΗ.
«Ε»


 
Θέλει κι άλλες 22.000 προσλήψεις
 Κάτι δεν έχει καταλάβει ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος. Κι αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τις χθεσινές δηλώσεις του, άκουσον-άκουσον, ότι χρειάζονται άλλες 22.000 προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων!
Ο άνθρωπος τα’ χει χαμένα πλέον και δεν ξέρει τι λέει. Γιατί αν γνώριζε, δεν θα έφθανε στο σημείο να εκστομίζει τέτοιες κουβέντες. Κουβέντες που έχουν να κάνουν με προσλήψεις, με αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων αντί μείωσης αυτών.
Δηλαδή να ξαναγυρίζουμε πίσω, σ’ έναν νέο φαύλο κύκλο που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι των χρεών και των αργόσχολων του δημοσίου.
«Ε»


 
Όχι στην αξιολόγηση
 Κι άλλη ομάδα εργαζομένων στο δημόσιο αποφάσισε να πει «όχι» στην αξιολόγηση. Κι αυτή τη φορά πρόκειται για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους. Όλοι τους, αφού «τρύπωσαν» στο δημόσιο με τον όποιο τρόπο, δεν θέλουν με τίποτε την αξιολόγηση. Γιατί άραγε, Τι τους ενοχλεί; Τι τους πειράζει;
«Ε»


 
Πάγκαλος κατά Λοβέρδου
 Μύδρους εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη-ποταμό. Τα χειρότερα είχε να πει κατά του πρώην συντρόφου του υπουργού Παιδείας: «Έρχεται τώρα ο ένας και ο άλλος υπουργός και λέει ότι θέλει να κρατήσει τόσους, διότι το λέει η μελέτη για τα πανεπιστήμια… Το λέει η μελέτη αυτών που έχουν προσλάβει αυτούς τους άχρηστους! Αυτοί που ευλογούν τα γένια τους, κρίνουν τον εαυτό τους και έχουν διαλύσει το πανεπιστήμιο. Οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί και όχι ένας τρίτος, αντικειμενικός. Κράτησαν τα πανεπιστήμια κλειστά, έχουν διαλύσει τις σπουδές των παιδιών και έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες νέους που έχουν αλλάξει και φρονήματα και έχουν τελειώσει με τις διαδηλώσεις και λένε ότι θέλουν να τελειώσουν, να βγουν στην κοινωνία, διότι τους έχει κουράσει η επανάσταση της κοπάνας και του χάους. Τελικά, η πρόταση που γίνεται από τον κ. Λοβέρδο και το υπουργείο Παιδείας είναι η επαναπρόσληψη όλων εκτός αυτών που έχουν φύγει για σύνταξη. Εγώ λέω όχι. Γαία πυρί μειχθήτω, να φτιάξουμε κράτος και κοινωνία και οικονομία που λειτουργεί! Όποιος το φτιάξει, είναι άξιος και οι άλλοι όλοι ανάξιοι. Δεν πρόκειται να τους ψηφίσω στις επόμενες εκλογές, αν και είμαι ένας απλός πολίτης και όχι φορέας κομματικός. Δεν θα τους ψηφίσω και θα καλέσω και το λαό να μην τους ψηφίσει γι’ αυτό το λόγο, διότι δεν έβαλαν μυαλό και επανέρχονται στα ίδια και κοροϊδεύουν τους πολίτες και επιδιώκουν να έρθουν ξανά στην εξουσία για να κάνουν τα ίδια που έκαναν πάντα.»
Σωστά αυτά που λέει ο Θ.Πάγκαλος, όμως δυστυχώς έπρεπε να απομακρυνθεί από την εξουσία για να δει την αλήθεια; Τώρα μόνο κριτική μπορεί να κάνει. Τότε, όταν μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα, δεν το έκανε…


 
Εκλογές στο ΔΠΘ
 Μέρα εκλογών χθες στην Πολυτεχνική Ξάνθης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών για την ανάδειξη προέδρου του Τμήματος. Υποψήφιοι οι Καθηγητές του Τμήματος κ. Καραγιάννης Χρήστος ο οποίος ήταν πρόεδρος και ο κ. Πανοσκάλτσης Βασίλης και οι δυο καθηγητές του Τομέα Δομικών. Για την ανάδειξη προέδρου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ψηφίζουν μόνο τα 44 συνολικά μέλη ΔΕΠ (λέκτορες, επίκουροι, αναπληρωτές και καθηγητές. Οι εκλογές διεξήχθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του τμήματος από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πρυτανικές εκλογές στο ΔΠΘ που θα διεξαχθούν στις 23 Ιουνίου. Υποψήφιοι είναι ο πρώην πρύτανης, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης Καραμπίνης Αθανάσιος και ο κ. Πρασόπουλος Παναγιώτης, καθηγητής Ακτινολογίας στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης.
Μ.Ξ.


 
Μέρες …τρομοκρατίας από τους αδέσποτους σκύλους ζούμε στην πόλη μας!
Γυρνούν ανεξέλεγκτα κατά αγέλες στις γειτονιές και έχουν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών. Τη Δευτέρα το απόγευμα μέσα στην 28ης Οκτωβρίου έκαναν κατάληψη και επί πόση ώρα γαύγιζαν τους περαστικούς με άγριες διαθέσεις. Παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, γυναίκες με καροτσάκια περνούσαν έντρομες βοηθούμενες από περαστικούς…Και ήταν μέσα στο κέντρο. Σκέψου τώρα σε καμιά απόμερη γειτονιά! Και είναι και επιθετικά. Πρόσφατα είχαμε ένα περιστατικό με το 9χρονο παιδί. Νομίζω ότι ο δήμος κάτι πρέπει να κάνει και τώρα μάλιστα. Δεν αρκεί να βγαίνει ο κ,. Θεοδωρίδης και μας λέει ότι κάνουν στειρώσεις! Και τι έγινε; Αυτό τα αποτρέπει από το να είναι επιθετικά και να εκφοβίζουν τους πολίτες; Επιτέλους βρε αδελφέ ας αντλήσουν τεχνογνωσία από κάπου αλλού! Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να προφυλάξουν τους δημότες!
Μ.Ξ.


 
Άλλαξε καρέκλα ο Φανουράκης
 Με την νέα του παράταξη κάθισε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου ο Μανώλης Φανουράκης, Δημοτικός Σύμβουλος της τωρινής Συμπολίτευσης και πρώτος επιλαχών της επόμενης αντιπολίτευσης. Αν και πήρε θέση στα έδρανα δίπλα στον επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών», Χρίστο Πούλιο με τον οποίο έδωσε την μάχη του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συνέχισε να στέκεται ιδεολογικά στο πλευρό του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη.
Ιδιαίτερα αισθητή ήταν και η παρουσία-απουσία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Μπένη, η φωνή του οποίου δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου καθώς ο ίδιος περιορίστηκε στο να ασχολείται με το κινητό του.
Γ.Τ.


 
«Καυτός» Ιούλιος
 Φωτιά στα μπατζάκια 5 εκατομμυρίων φορολογουμένων βάζει ο Ιούλιος καθώς μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα θα πρέπει να πληρώσουν έως και 5 διαφορετικούς φόρους για τα εισοδήματα, τα αυτοκίνητα και τα ακίνητά τους.
Η φωτιά αυτή πιθανότατα να «παγώσει» την επιθυμία τους αλλά και τις δυνατότητες τους να πάνε διακοπές, κάνοντας κακό τόσο στην ψυχολογία τους, όσο και στην τσέπη των επιχειρηματιών στις τουριστικές περιοχές.
Γ.Τ.


 
Είναι μια δικαίωση
 Η ανακοίνωση από το Μιχάλη Στυλιανίδη για την απόφαση να αναγνωριστεί η δημαρχιακή θητεία του Θεόφιλου Παπαδόπουλου αποτελεί και για μας μια δικαίωση. Από το 2010 είχαμε ξεκινήσει να παρουσιάζουμε για το θέμα πτυχές της ιστορίας και της προσωπικότητας του «ξεχασμένου» δημάρχου με ντοκουμέντα εφημερίδων, μαρτυρίες ανθρώπων που τον θυμόταν, όπως η κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου ως μαθήτρια τότε, με συνεντεύξεις ερευνητών, όπως ο κ. Αλεξίου και την πολύτιμη βοήθεια του κ. Θωμά Εξάρχου, ο οποίος συνόψισε στη συνέχεια όλα τα ιστορικά στοιχεία στο βιβλίο του.
Πλέον ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος θα πάρει τη θέση που του ανήκει στη νέα μαρμάρινη πλάκα των δημάρχων του δήμου Ξάνθης και αυτό μας ικανοποιεί για το μόνο λόγο ότι αυτό απαιτεί η ιστορική αλήθεια και ως πολίτες της Ξάνθης έχουμε δικαίωμα και απαίτηση στην ορθή και αντικειμενική καταγραφή της ιστορίας του τόπου μας.
Ε.Δ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…