-200 γρ. ταραμά, λευκό
-350 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
-1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
-3 κλ. δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
-Αλάτι, Πιπέρι
-Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ψωμί και αρκετό νερό ώστε να το σκεπάσει. Το αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, βάζουμε τον ταραμά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί ο ταραμάς.
Στη συνέχεια, στραγγίζουμε πολύ καλά το ψωμί, το προσθέτουμε στο μπολ με τον ταραμά, μαζί με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τυλίγουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, το πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τους ταραμοκεφτέδες και τηγανίζουμε, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να τραβήξει λίγο την περίσσεια λαδιού.
Σερβίρουμε τους ταραμοκεφτέδες ζεστούς, πασπαλίζοντας με κρεμμύδι και μαϊντανό.