Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Με προεκλογική αύρα ο Καρατζαφέρης στην Ξάνθη

Με προεκλογική αύρα ο Καρατζαφέρης στην Ξάνθη

0

Συνοδευόμενος από μια…προεκλογική αύρα αλλά και στελέχη του κόμματός του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο διήμερη περιοδεία στην Καβάλα – Δράμα – Ξάνθη προκειμένου να αφουγκραστεί τα μηνύματα σε μια ιδιαίτερα «νευραλγική» περιοχή για το κόμμα του και να κάνει τις απαραίτητες εκτιμήσεις για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο το μεσημέρι στην Ξάνθη δεν …μάσησε για άλλη μια φορά τα λόγια του …ούτε χαρίστηκε, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΠΑΣΟΚ στηλιτεύοντας πολιτικές πρακτικές σε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, ενώ με την παράλληλη αποσαφήνιση των θέσεων του κόμματος του ουσιαστικά …έδειξε το δρόμο για …απόδραση από τον δικομματισμό! Ενδεικτικά: «Αναπληρώτρια της Κοντολίζα Ράις» αποκάλεσε την υπουργό Εξωτερικών κα Μπακογιάννη που πήρε τη θέση του «χειρότερου υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Παπανδρέου», για το γεγονός ότι «ήταν η μόνη που καλωσόρισε τη αντιπυραυλική ομπρέλα των αμερικανών στην περιοχή που στοχεύει στην Μόσχα». Από την καυστική κριτική του δεν ξέφυγε και ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης για τον οποίο είπε ότι οι επιδόσεις του στην Οικονομία επιδέχονται υποψηφιότητα για το …Νόμπελ Οικονομίας! Όμως για τον πρωθυπουργό… κουβέντα γεγονός που επαληθεύει τις φήμες ότι ο κ. Καρατζαφέρης μπορεί να αναδειχθεί σε ρυθμιστικό παράγοντα σε μια πεντακομματική βουλή και να παράσχει χείρα βοηθείας σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν εξασφαλίσει την απαραίτητη αυτοδυναμία …αν βέβαια δεν προνοήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, όπως πολύ συζητείται.

Συνομωσία των δύο κομμάτων με θύμα τον λαό

Ο κ. Καρατζαφέρης αφού κατέθεσε τις θλιβερές διαπιστώσεις του αναφορικά με την οικονομία της χώρας: «Η οικονομία της χώρας πάσχει… Η αριθμητική ευημερία Αλογοσκούφη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…ακούω κλαυθμούς παντού…», μπήκε ολίγον στα χωράφια του ΚΚΕ τονίζοντας ότι η πυραυλική άνοδος των κερδών των τραπεζών καταδεικνύει την οικονομική αφαίμαξη του πολίτη, ενδεικτική της μεγάλης αναδιανομής εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου και ότι η κυβέρνηση κάνει απλά τον τροχονόμο εξυπηρετώντας το κεφάλαιο και τους ημετέρους…Αναφερόμενος δε στο «δράμα των ομολόγων» σημείωσε με έμφαση ότι αυτό που δεν γνωρίζει ο απλός πολίτης είναι ότι δε θα πάει φυλακή όπως δεν πήγε με το χρηματιστήριο ή για την υπόθεση Κοσκωτά και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας συνομωσίας των υδροκέφαλων κομμάτων με θύμα τον λαό.

Εξωτερικά θέματα: «Ανησυχώ…»

Την ανησυχία του εξέφρασε ο κ. Καρατζαφέρης, από την «περίοδο κακουχίας» που περνά η εξωτερική μας πολιτική τόσο από τη διαμορφούμενη κατάσταση σε διεθνές επίπεδο με τα «σχέδια των Αμερικανών που ορίζουν πεδίο δράσης της περιοχή μας» όσο και από τις εξελίξεις στην Τουρκία και κυρίως από τη στάση της κυβέρνηση που δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα κατέθεσε τον προβληματισμό του ότι οι κινήσεις των Αμερικανών στην περιοχή: «Ο αμερικάνος θέλει Σούδα στην Ν. Πέραμο, να λιμενίζει αεροπλανοφόρα…υπάρχουν νατοϊκές δυνάμεις στη Βουλγαρία» ότι προετοιμάζουν ένα νέο Κόσσοβο και η βάση αυτή να παίξει το ρόλο της Σούδας στον πόλεμο στο Ιράκ».

Απ’ την άλλη η Τουρκία παρά τα εσωτερικά της προβλήματα – για τα οποία συνέστησε χαμηλούς τόνους από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και καμιά ανάμειξη στις εκλογές της είτε με λόγια είτε με πράξεις καθώς μπορεί να αποβεί εις βάρος της Ελλάδας αν συμβεί αυτό και να το πληρώσει με προβοκάτσια – συνεχίζει το δρόμο των διεκδικήσεων και της αυθάδειας.

Ως αντίδοτο σ’ αυτά συνέστησε ενότητα και απόλυτη κυριαρχία του ελληνικού έθνους σ’ όλη την επικράτεια …κουνώντας το δάκτυλο ευθέως σε κάποιες προξενικές αρχές να περιοριστούν στα καθήκοντά τους και όχι να ασκούν εξουσία. Ο υπερτονισμός δε της υπεράσπισης της αυτοδιάθεσης των ελλήνων πολιτών και των πιέσεων που δέχονται από ξένα κέντρα που εξυπηρετούν εθνικιστικούς σκοπούς σε συνδυασμό με την προηγούμενη συνάντηση του κ. Καρατζαφέρη με Πομάκους αποτέλεσαν ένα ισχυρό μήνυμα όπως επίσης η δημοσιοποίηση της πρόθεσής του να δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με μόνο γνώμονα το καλό του έθνους και μόνα κριτήρια «καλούς έλληνες και κοινωνικά καταξιωμένους». Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε βαρύτητα στον σεβασμό της διαφορετικότητας στη θρησκεία και στο σεβασμό των χώρων λατρείας, με γνώμονα την αμοιβαιότητα η οποία όμως – όπως επεσήμανε – καταπατείται από την Τουρκία: «Τιμώ το θεό των άλλων, απαιτώ όμως να τιμούν το δικό μου, τιμώ το χώρο λατρείας των άλλων και απαιτώ σεβασμό στο δικό μου. Σέβομαι τα τζαμιά αλλά απαιτώ να σέβονται τους ναούς. Στην Κύπρο, την κατεχόμενη, οι ναοί έχουν μετατραπεί σε στάβλους ή οίκους ανοχής Ζητώ από την υποχωρητική κυβέρνηση των Αθηνών να ζητήσει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1981 που λέει οι χώροι λατρείας να επιστρέψουν στους σκοπούς που ανεγέρθησαν. Απαιτώ να επιστραφεί και η Αγία Σοφία στο σκοπό που αναγέρθηκε».

Ο κ. Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ρεβανσιστής και ότι η διαφορά έγκειται στην δημοκρατική και πολιτισμική υπεροχή μας.

Επίσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΛΑ.ΟΣ. θα είναι στη Βουλή όποτε κι αν γίνουν εκλογές και στηλίτευσε ως έλλειμμα δημοκρατίας να μην γνωρίζουν οι πολίτες το χρόνο των εκλογών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν στήσει πολιτική παράγκα και κόβουν και ράβουν κατά τα μέτρα τους τους εκλογικούς νόμους. Τόνισε ότι αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος δείχνει τον πανικό της Ν.Δ. και αποτελεί προσβολή του εκλογικού σώματος. Τόνισε δε χαρακτηριστικά: «Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν…»

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πολύτιμη δωρεά στο Δήμο Βιστονίδας

Μια ανάγκη της νεοσύστατης Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Βιστονίδας ήρθε να καλύψει η δωρ…