-4 αυγά
-400 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
-200 γρ. μασκαρπόνε
-220 γρ. ζάχαρη άχνη
-80 γρ. φρουί γλασέ εσπεριδοειδών ή αντίστοιχο γλυκό του κουταλιού (λεμόνι, πορτοκάλι, νεράντζι, κίτρο ή περγαμόντο), σουρωμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
-100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-50 γρ. κορν φλάουρ
-φυστίκια Αιγίνης και λίγα ακόμα φρουί γλασέ για το στόλισμα
-λίγο ανθόνερο
Για να ετοιμάσουμε το ψητό τσιζκέικ , πρώτα ντύνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τα φρουί γλασέ, τη σοκολάτα και το κορν φλάουρ.
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τα τυριά, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το ψεκάζουμε ή το ραντίζουμε με ανθόνερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Προτού το σερβίρουμε, το αλείφουμε με πινέλο με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού, το πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι και το στολίζουμε με επιπλέον φρουί γλασέ. Επίσης, ραντίζουμε ή ψεκάζουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με λίγο ακόμα ανθόνερο.