Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επιπλέον θαλάσσιο χώρο και πυθμένα ζήτησε και έλαβε η Gastrade για το FSRU Αλεξανδρούπολης

Επιπλέον θαλάσσιο χώρο και πυθμένα ζήτησε και έλαβε η Gastrade για το FSRU Αλεξανδρούπολης

0

Τα ποσά που θα καταβάλλει η εταιρεία στο ελληνικό δημόσιο ως αντάλλαγμα


Επιπλέον παραχώρηση θαλάσσιου χώρου και πυθμένα για τις ανάγκες του έργου του FSRU Αλεξανδρούπολης ζήτησε και έλαβε η εταιρεία Gastrade. Μετά τις σχετικές αδειοδοτήσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με πρόσφατη απόφασή της, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών έδωσε το «πράσινο φως» για την τροποποίηση παλαιότερης, σχετικής απόφασης αναφορικά με την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης θαλάσσιου χώρου και πυθμένα για το έργο: «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης» στην παραλία Μαΐστρου.

Η απόφαση αφορά στο χώρο του αγκυροβολίου της πλωτής μονάδας και συγκεκριμένα:

-Σε επιπλέον προσωρινή παραχώρηση στο θαλάσσιο χώρο-πυθμένα (σωληνοδιάδρομος και χώρος αγκυρώσεων) συνολικού εμβαδού 5.485,83 τ.μ.

-Σε επιπλέον μόνιμη παραχώρηση στο θαλάσσιο χώρο-πυθμένα (σωληνοδιάδρομος, θέση του PLEM, νέες αγκυρώσεις), συνολικού εμβαδού 1.641,95 τ.μ. και στην μόνιμη θέση της πλωτής μονάδας στο θαλάσσιο χώρο εμβαδού 10.101,38 τ.μ.

Τι θα πληρώσει η Gastade

Για την αδειοδότηση παραχώρησης της συνολικής έκτασης του θαλασσίου χώρου και πυθμένα, η εταιρεία «GASTRADE AE» υποχρεούται να καταβάλλει στο δημόσιο αντάλλαγμα χρήσης, όπως αυτό καθορίσθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Δημοσίων Κτημάτων Έβρου, στο ποσό των 4,04€/τμ/έτος και συγκεκριμένα:

– Για την προσωρινή παραχώρηση θαλασσίου χώρου – πυθμένα το ποσό των 22.162,75€ ανά έτος.

– Για την τρέχουσα πενταετία 2024 έως 2028, και για την μόνιμη παραχώρηση θαλασσίου χώρου και πυθμένα, συνολικού εμβαδού 11.743,31 τ.μ. το ποσό των 47.442,97€ ανά έτος.

ΠΗΓΗ: Κική Ηπειρώτου/gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πυροπροστασία του περιαστικού άλσους με την σφραγίδα της JTI

Δωρεά συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης και συναγερμού με κάμερες, δεξαμενές για τροφοδοσία ε…