Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δ. Ντούμος: «Είναι κάτι πρωτοφανές να διώκεται κάποιος ο οποίος συμμετέχει σε μια κηρυγμένη-νόμιμη απεργία»

Δ. Ντούμος: «Είναι κάτι πρωτοφανές να διώκεται κάποιος ο οποίος συμμετέχει σε μια κηρυγμένη-νόμιμη απεργία»

0

Ανακλήθηκε η απόφαση από την Περιφερειακή Διευθύντρια για απαλλαγή από τα καθήκοντα της υποδιευθύντριας σε μειονοτικό σχολείο όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης


Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κατά της ακρίβειας στην κεντρική πλατεία στις 18:00 μετά από κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού


Ο Δημήτρης Ντούμος ως Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης μιλά στο «Ε» αναφορικά με την κινητοποίηση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου σε σχέση με την απόφαση για απαλλαγή από τα καθήκοντα της υποδιευθύντριας, συναδέλφισσας σε μειονοτικό σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η απόφαση ανακλήθηκε.

Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες, η υποδιευθύντρια του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Εχίνου αποφασίστηκε να παυθεί από τα καθήκοντά της ύστερα από την συμμετοχή της στην απεργία – αποχή του κλάδου από την ατομική αξιολόγηση. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης «οι Δ/ντριες Εκπ/σης με τις ενέργειές τους έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο να υλοποιήσουν τη γραμμή του Υπουργείου  για άσκηση πιέσεων ώστε να επιβληθεί  η ατομική αξιολόγηση και να σταθούν απέναντι στον κλάδο. Δεν δίστασαν να δυναμιτίσουν την “εύρυθμη λειτουργία” δύο σχολείων, για την οποία ισχυρίζονται ότι κόπτονται, προκειμένου να στείλουν ένα προκλητικό μήνυμα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού προς την αγωνιζόμενη εκπαιδευτική κοινότητα».

Συμπληρωματικά με αυτό το θέμα, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού καλούν όλους και όλες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00 στην κεντρική πλατεία Ξάνθης. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για ακρίβεια, αισχροκέρδεια, καθήλωση των μισθών και στρέφονται εναντίον όλων εκείνων των μέτρων που θεωρούν πως πλήττουν τους εργαζόμενους και ακολούθως υποβαθμίζουν τη ζωή τους.


Δημήτρης Ντούμος
Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

Δ. Ντούμος: Είναι κάτι πρωτοφανές να διώκεται κάποιος ο οποίος συμμετέχει σε μια κηρυγμένη-νόμιμη απεργία

O Δημήτρης Ντούμος, πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης σε σχέση με την απόφαση για απαλλαγή από τα καθήκοντα της υποδιευθύντριας σε μειονοτικό σχολείο, δηλώνει στο «Ε»:

«Έγινε ανάκληση της απόφασης από την Περιφερειακή Διευθύντρια. Αποδείχτηκε μία πράξη παράνομη, αυθαίρετη, όπως ακριβώς υποστηρίζαμε εξαρχής. Είναι κάτι πρωτοφανές να διώκεται κάποιος ο οποίος συμμετέχει σε μια κηρυγμένη-νόμιμη απεργία. Αντιδράσαμε, μάλιστα, διότι η συμμετοχή σε μία απεργία προστατεύεται από τον νόμο και από το σύνταγμα».

Φτωχοποίηση, ακρίβεια, μείωση μισθών, υγεία στο επίκεντρο

«Πρόκειται για μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου 2024.Σκοπός, λοιπόν είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει φτωχοποίηση, ακρίβεια, μείωση μισθών από το 2010 εξαιτίας μνημονίων που, ωστόσο δεν έχει αποκατασταθεί. Μάλιστα, η ακρίβεια προκαλεί μεγαλύτερη αφαίμαξη στους μισθούς. Έπειτα, το θέμα της υγείας μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχει ως δημόσιο αγαθό, αρκεί να αναλογιστούμε όλα τα μέτρα που έρχονται. Τέλος, πρέπει να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς για να έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να ζήσουν καλύτερα», όπως τονίζει ο κ. Ντούμος.




 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Παρουσίαση των νέων ταϊστρών- ποτιστρών για τα αδέσποτα ζώα

Εκδήλωση την 1η Οκτωβρίου με τη συμμετοχή μαθητών   Ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο του ε…