Σχόλια 15/05/14

0
ekloges 2014
Στις εκλογές το facebook πρέπει να βάζει δίπλα στο like πινακίδα με voter!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Η εκλογική ρύπανση
 Υπάρχει, είναι γύρω μας, την βλέπουμε, τη ζούμε, την υφιστάμεθα. Ρύπανση! Βέβαια έχουμε γλυτώσει από τα μεγάφωνα κάθε εκλογικού κέντρου, τα συνθήματα και εν γένει το θόρυβο. Σ’ ένα βαθμό γλυτώσαμε και από τις αφίσες. Εκείνο το φαινόμενο να γεμίζουν οι πόλεις από αφίσες κομμάτων και υποψηφίων έχει τερματισθεί. Μένουν κάποιες αφισέτες που μπαίνουν σε προθήκες ή βιτρίνες με την έγκριση του καταστηματάρχη.
Η παλιά νοοτροπία έχει τερματισθεί οριστικά. Έμειναν όμως τα προσπέκτ, τα φειγ-βολάν, τα οποία κυριολεκτικά πετούν στις εισόδους πολυκατοικιών οι διάφοροι «διανομείς».
Βρίσκονται εκεί, χάμω, να λερώνουν, να τα παίρνει ο αέρας, να γεμίζει η πόλη από πολύχρωμη χαρτούρα που δεν αποδίδει, δεν επιτελεί το σκοπό και την αποστολή που υποτίθεται θα επιτελούσε, την ενημέρωση.
«Ε»


 
Ξαφνιάστηκαν με το νούμερο
 Με απορία αντιμετώπισαν το χθεσινό δημοσίευμά μας ότι 43.000 οχήματα στο νομό μας δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ!
Συμπολίτες απορούσαν για τον αριθμό, θεωρώντας ότι είναι μεγάλος, ενώ εξέφραζαν την έκπληξή τους για την έλλειψη ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς.
Όμως, δεν είναι μόνον το ΚΤΕΟ που δεν «περνούν» χιλιάδες συμπολίτες. Αντίστοιχα μεγάλος είναι και ο αριθμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σε πόλη και χωριά.
Και βέβαια, αλίμονο σε όποιον εμπλακεί σε τροχαίο με τέτοιο αυτοκίνητο!…
«Ε»


 
Πρόταση προς Ι.Σ.Ξ.
 Δεσμεύτηκαν ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης και η διοίκηση του Νοσοκομείου να υπάρξει μεταξύ τους συνεργασία για να προωθήσουν και επιλύσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία. Σωστό, θετικό και το επαινούμε. Όμως την ίδια διάθεση συνεργασίας θα πρέπει να επιδείξουν οι ιδιώτες γιατροί για να βοηθήσουν στην περίπτωση του ΠΕΔΥ.
Διότι το ΠΕΔΥ, στην Ξάνθη, για έναν άγνωστο λόγο, υστερεί τρομακτικά σε γιατρούς έναντι όλων των ΠΕΔΥ της χώρας! Κι αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Ας κινηθούν επομένως και προς αυτή την κατεύθυνση για να δρομολογηθεί λύση.
«Ε»


 
Περί καιρού
 Για να δούμε, θα είναι σύμμαχος των εκλογών αλλά και των υποψηφίων ο καιρός; Διότι καλός καιρός, χωρίς βροχή, σίγουρα θα δώσει την ευκαιρία στους ψηφοφόρους να πάνε στα εκλογικά κέντρα να ψηφίσουν.
Αντιθέτως, εάν βρέχει, θα εμποδίσει την άνετη και μεγάλη προσέλευση που επιθυμούν όλοι. Διότι η προσέλευση θα βοηθήσει να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή κυρίως των ηλικιωμένων και όσων βρίσκονται σε οριακή πρόθεση συμμετοχής στην ψηφοφορία. Ευχές λοιπόν για καλό καιρό και λιακάδα για να εκφραστεί το μεγάλο ποσοστό των Ξανθιωτών.
«Ε»


 
 Με ταυτότητες
 Παλιά, όπως θα θυμούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες, όλοι ψάχναν μαζί με την ταυτότητά τους να έχουν μαζί τους κατά την ψηφοφορία και το εκλογικό τους βιβλιάριο.
Εδώ και καιρό, το εκλογικό βιβλιάριο καταργήθηκε. Παραμένει βέβαια η ταυτότητα για όλους ως απαραίτητο στοιχείο ταυτοπροσωπίας.
Γι’ αυτό, εγκαίρως οφείλουν οι πολίτες να ενδιαφερθούν για να έχουν την ταυτότητά τους. Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα μ’αυτήν, οι υπηρεσίες θα είναι ανοιχτές για να τους διευκολύνουν για να μπορέσουν ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
«Ε»


 
Δύο κάλπες στις 18 Μαΐου
 Και κάτι επίσης εκλογικό. Για να μην ψάχνουν την τελευταία στιγμή οι ψηφοφόροι των εκλογών της Κυριακής σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν, τους ενημερώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα ψηφίσει στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισε και την προηγούμενη φορά.
Έτσι, εγκαίρως να μεταβούν στο εκλογικό τους τμήμα, μετά την ανατολή του ήλιου για να μην ταλαιπωρηθούν αργότερα, διότι την Κυριακή θα ψηφίσουμε σε δύο κάλπες.
Στη μία θα ψηφίσουμε για το δήμο και στη δεύτερη για την Περιφέρεια. Για τις ευρωεκλογές θα ψηφίσουμε στις 25 Μαΐου και για δήμαρχο ή Περιφερειάρχη εάν πάνε στη δεύτερη Κυριακή οι δύο πρώτοι.
«Ε»


 
Τίποτα καινούριο…
 Γιατί άραγε θριαμβολογούν οι παπανδρεϊκοί μετά το ρεπορτάζ των financial times και γιατί θεωρούν ότι δικαιώθηκε ο ΓΑΠ; Τι καινούριο μάθαμε δηλαδή, που ανατρέπει την κοινή αίσθηση περί ενός Βατερλώ του Γ. Παπανδρέου το βράδυ εκείνο, που δεν το ξέραμε ήδη; Γνωρίζαμε ήδη ότι ο Παπανδρέου τότε έφαγε πολύ «ξύλο», ότι ο Σαρκοζί τον έβριζε χυδαιότατα ανεβασμένος μάλιστα επάνω σε μια καρέκλα (τα είπε πρώτος ο τότε Γάλλος υπουργός οικονομικών). Το ότι ο ΓΑΠ αποφάσισε να κάνει δημοψήφισμα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τόσο τον Ε. Βενιζέλο που ήταν μαζί του όσο και την κοινοβουλευτική του ομάδα, αλλά συμβουλεύτηκε μόνο το στενό του κύκλο, επίσης το ξέραμε. Το ότι σηκώθηκαν και οι πέτρες στην Ελλάδα, και σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα (πλην ελαχίστων) εναντίον του το θυμόμαστε όλοι.
Το μόνο καινούριο που μάθαμε ήταν ότι ο ίδιος θεώρησε ότι δεν τα πήγε και άσχημα (!!), πράγμα που μας κάνει όλους να προβληματιζόμαστε για την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται εξόφθαλμα πράγματα, αλλά και το ότι έκανε τη Μέρκελ να κλάψει με την πρόταση αυτή (αυτό ναι ήταν επιτυχία!). Οπότε γιατί τόσος θόρυβος; Για την έκκληση Μπαρόζο σε Σαμαρά και Βενιζέλο να σώσουν τη χώρα απ’ το γκρεμό; Σιγά την είδηση! Αυτονόητο ήταν ότι θα συμβεί.
Ο Παπανδρέου μόνος του αυτοκτόνησε με το δημοψήφισμα αυτό. Θα μπορούσε να το είχε θέσει πριν υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο και βάλει τη χώρα σ’ αυτή την περιπέτεια. Όχι μετά, αφού μας έβαλε όλους, πολίτες και πολιτικό προσωπικό, να χορεύουμε όλοι το μνημονιακό χορό, χωρίς να μας ρωτήσει….


 
Έφυγε ο 19χρονος Στέφεν Σάτον
 Την μάχη με τον καρκίνο έχασε ένας ακόμη σπουδαίους έφηβος, ο οποίος αφιέρωσε το λίγο χρόνο που του είχε απομείνει στην συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο 19χρονός Βρετανός που έπασχε από ανίατη μορφή καρκίνου άφησε χθες την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με την οικογένεια του.
Μια από τις επιθυμίες του ήταν να συγκεντρώσει 10.000 λίγες για τη φιλανθρωπική οργάνωση Teenage Cancer Trust που στέκεται στο πλευρό εφήβων καρκινοπαθών. Έτσι, ξεκίνησε έναν έρανο μέσω του ιστοτόπου JustGiving που ειδικεύεται σε φιλανθρωπικές εκστρατείες, χωρίς να μπορεί να φανταστεί το κύμα συμπαράστασης που θα ξεσήκωνε αυτή η πράξη του: το ποσό ξεπέρασε τα 3,2 εκατομμύρια λίρες ή 3,9 εκ. ευρώ.
“Δεν κάνω όσα κάνω για την αναγνώριση. Μ’ αρέσουν τα καλά σχόλια όμως τα κάνω όλα αυτά γιατί διαπιστώνω ότι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσω τον εαυτό μου είναι να βοηθάω τους άλλους” είχε δηλώσει ο ίδιος μιλώντας στο BBC.
Ας κρατήσουμε αυτήν την τελευταία φράση, ενός σπουδαίου ανθρώπου που έφυγε νωρίς.
Γ.Τ.


 
Παιδιά χαλαρά…
 Για πόσους επίδοξους αντιδημάρχους έχω μάθει δε λέγεται! Πολλοί μπήκαν στους συνδυασμούς με το βλέμμα στη θέση που θα πάρουν αν η παράταξη τελικά καταφέρει να πλειοψηφήσει και να καταστεί η νέα δημοτική αρχή! Αλήθεια, έχουν ήδη χωρίσει τις θέσεις ή απλά οι επικεφαλής τάζουν ανεξέλεγκτα, ώστε να… ενθαρρύνουν τον αγώνα των υποψηφίων; Οι θέσεις είναι μετρημένες γι’ αυτό απαιτείται πνεύμα… συναίνεσης από την πλευρά των υποψηφίων, αλλά και σύνεσης από τους επικεφαλής για να μην έχουμε παρατράγουδα μετά τις εκλογές!
Ε.Δ.


 
Εκλογικό βαρόμετρο για το δήμο Μύκης
 Μαίνεται η προεκλογική «κόντρα» μεταξύ των υποψηφίων στο Δήμο Μύκης. Όπως μαθαίνω φαβορί για την δεύτερη Κυριακή θεωρείται ο Τζεμήλ Καπζά και όλα δείχνουν ότι «παίρνει κεφάλι» έναντι του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Μουσταφά Τζουκάλ αν και οι δυο τους πίνουν νερό από την ίδια πηγή…ψηφοφόρων! Σταθερή αξία θεωρείται ο πιο πρώην δήμαρχος Μουσταφά Αγγά, που διατηρεί ακμαίες τις δυνάμεις του και κονταροχτυπιέται με αξιώσεις για τον τελικό. Αν τελικά περάσει στον δεύτερο γύρο θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος παρά το γεγονός ότι δεν έχει προνομιακή στήριξη από το κατεστημένο…
Μ.Ξ.


 
Λίγα λόγια για τα εκλογικά του Ιάσμου
 Και για να βγούμε λίγο απ’ το καβούκι μας και να δούμε τα εκλογικά και των διπλανών μας μαθαίνω ότι στον Ιάσμο Ροδόπης συγκρούονται ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Καδρή Εσμέτ με τον προ Καλλικράτη δήμαρχο κ. Αμουτζά. Επίσης κατεβαίνει και ένας νέος υποψήφιος ο Σαϊτ Ερντογάν που σπάει την πόλωση καθώς έχει και μουσουλμάνους και χριστιανούς υποστηριχτές κι αυτό είναι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι η σύνθεση του πληθυσμού του δήμου Ιάσμου μετά τον Καλλικράτη είναι 70% μουσουλμάνοι και 30% χριστιανοί. Για το λόγο αυτό όμως όπως μαθαίνω δέχεται «πόλεμο» επειδή ακριβώς «χαλάει την σούπα» σε κάποιους και έχει ν’ αντιμετωπίσει διάφορους αποκλεισμούς από τα Μέσα της περιοχής!
Παντού τα πάντα!
Μ.Ξ.  


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…