Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 “Το φωνάζω εδώ και καιρό, η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. είναι η μεγάλη ασθενής”

“Το φωνάζω εδώ και καιρό, η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. είναι η μεγάλη ασθενής”

0

"Το φωνάζω εδώ και καιρό, η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. είναι η μεγάλη ασθενής. Τραγική οικονομική κατάσταση που εμποδίζει ουσιαστική άσκηση πολιτικής τόσο στο νερό όσο και στην αποχέτευση. Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια να αυξηθεί η ροή του νερού από τον Παράδεισο, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αύξηση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας του βιολογικού καθαρισμού. Οι γεωτρήσεις διοχετεύουν ακατάλληλο νερό σε ένα παλιό δίκτυο που επιβαρύνει ακόμη και το λίγο καλό νερό που έρχεται από τον Παράδεισο.

Ο νέος Πρόεδρος προγραμματίζει πάλι γεωτρήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν προγραμματισμένα αντικαταστήσει ούτε ένα μέτρο παλαιού δικτύου, εκτός από τις αναγκαστικές παρεμβάσεις διόρθωσης των βλαβών. Σωληνώσεις αμιάντου και παλιές κτιστές σωληνώσεις. Στους οικισμούς, ιδιαίτερα στα Κιμμέρια, παραβιάσεις ελάχιστων κανόνων υγιεινής με διέλευση δικτύων αποχέτευσης πάνω από δίκτυα ύδρευσης.

Οι γεωτρήσεις κτυπημένες σε επικίνδυνα, για την υγεία, σημεία, «γυρνάν» λάσπη σε κάθε νεροποντή. Κι όμως οι μετρήσεις δείχνουν ότι όλα πάνε καλά. Γιατί απλά γίνονται στα σημεία εισόδου του νερού στο δίκτυο πριν «υποβαθμισθούν» από αυτό. Γαστρεντερίτιδες αυξημένες και αδικαιολόγητες. Τιμές εξωπραγματικές, φουσκωμένες, μεγάλες.

Λάθη στις χρεώσεις, πάντα προς τα πάνω και πάντα σε βάρος της τσέπης του δημότη. Πολιτική χωρίς προοπτική, χωρίς στρατηγική, χωρίς ευαισθησία και σεβασμό στον καταναλωτή.

Κυρίες και κύριοι ψηφοφόροι του Δήμου Ξάνθης το θέατρο του παραλόγου στην σύγχρονη έκδοσή του. Με πρωταγωνιστές έναν τέως πρόεδρο που συνεχίζει να είναι μέλος του ΔΣ και σήμερα και δεν ξέρει τίποτε για τις προηγούμενες θητείες του. Έναν νέο πρόεδρο που επίσης δεν ξέρει τίποτε γιατί είναι νέος, άσχετα αν τόσα χρόνια ήταν και αυτός μέλος της διοίκησης. Και ένας σκηνοθέτης, ο κ.Δήμαρχος που ούτε να σκηνοθετήσει δεν θέλει.

Και το κακό είναι ότι νίπτει τα χέρια του σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος σε νερό της ΔΕΥΑΞ. Ίσως για να μην το πιει και πάθει τίποτα.

Βλάπτει σοβαρά την υγεία και την οικονομία τόσο του Δήμου Ξάνθης, όσο και των δημοτών. Στον Δήμαρχο κύριο Στυλιανίδη το έχω καταγγείλει εδώ και χρόνια. Η συνευθύνη του είναι απόλυτη"

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…