Υλικά ( για την ζύμη )
100 ml γάλα
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
10 κουτ. σουπ. αλεύρι
2 αυγά
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
Υλικά ( για την γέμιση )
150 γραμ. κίτρινα τυριά, τριμμένα ( μιξ )
300γρ περίπου γαλοπούλα σε κομματάκια
2 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη) σε καρεδάκια
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Ετοιμάζετε τη ζύμη. Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά σας. Χτυπάτε καλά τα αυγά σας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις ομογενοποιηθούν τα αυγά σας προσθέτετε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το μπέικιν. Συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός. Όταν δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός τον σκεπάζετε με μία καθαρή πετσέτα.
Αφήνετε την ζύμη σας να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
Ετοιμάζετε την γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για την γέμιση ( τα τυριά, την γαλοπούλα και τις πιπεριές ). Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ταψάκι 20 χ 23 εκ. στρώνετε μία λαδόκολλα. Αδειάζετε την μισή ποσότητα της ζύμης σας στο ταψάκι με την λαδόκολλα. Στρώνετε καλά την ζύμη σας με μία σπάτουλα σιλικόνης ( μαρίζ ). Ρίχνετε πάνω από την ζύμη σας την γέμιση.
Καλύπτετε την γέμιση σας με την άλλη μισή ζύμη φροντίζοντας να καλυφτεί όλη η επιφάνεια. Τέλος πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος σας τοποθετείτε το ταψί με την πίτα σας σε αυτόν και ψήνετε
για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν περάσουν τα 25-30 λεπτά και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα η πίτα σας την βγάζετε από
τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν σερβίρετε.