Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παραμένει πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης ο Δ. Ντούμος

Παραμένει πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης ο Δ. Ντούμος

0

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη με 176 ψήφους για τη ΔΑΚΕ και την Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση να ακολουθεί με 93


«Μας απασχολούν, επιπλέον και τα κτιριακά θέματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σχολεία του Δροσερού, αυτό θα είναι και το πρώτο μέλημά μας», τονίζει στο «Ε»


Στις εκλογές για το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2023 ψήφισαν 465 εκπαιδευτικοί. Πρώτη σε ψήφους βγήκε η ΔΑΚΕ με 176 και 3 έδρες, ακολούθησε η Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση με 93 ψήφους και 2 έδρες, η Αυτόνομη Παρέμβαση με 77 ψήφους και 1 έδρα, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με 67 ψήφους και 1 έδρα και η ΔΗ.ΣΥ. με 45 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 7 λευκά.


«Επανέρχεται διαρκώς το ζήτημα διορισμών μιας και εδώ και δύο χρόνια δεν έχει μονιμοποιηθεί κανείς λόγω της αξιολόγησης» Δημήτρης Ντούμος- Πρόεδρος Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

«Δυστυχώς υπάρχουν θέματα που δεν λύνονται, αντιθέτως συσσωρεύονται κιόλας. Συνεπώς, επανέρχεται διαρκώς το ζήτημα διορισμών μιας και εδώ και δύο χρόνια δεν έχει μονιμοποιηθεί κανείς λόγω της αξιολόγησης, δηλαδή αν και έχει περάσει η διετία, δεν έχουν διοριστεί ακόμη. Υπάρχουν, επίσης τα κενά κι από όσο γνωρίζουμε ψάχνουν να βρουν 1.400 εκπαιδευτικούς. Νομίζω πως απασχολούν επιπλέον και τα κτιριακά θέματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σχολεία του Δροσερού όπου εκεί χρειάζονται εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Άλλωστε, αυτό θα είναι και το πρώτο μέλημά μας όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές. Προκύπτει συν τοις άλλοις και το οικονομικό θέμα, μιας και η ακρίβεια πλήττει όλες τις οικογένειες. Θα πρέπει να υπάρξει μισθολογική αύξηση. Ένας εκπαιδευτικός αναπληρωτής που για πρώτη φορά πηγαίνει να δουλέψει θα παίρνει 800-850 ευρώ», αναφέρει ο Δημήτρης Ντούμος στο «Ε» επισημαίνοντας συνάμα πως έπεται η συγκρότηση του νέου ΔΣ σε σώμα.


Εκλέγονται στο ΔΣ: Δημήτριος Ντούμος-Νικόλαος Χασιώτης-Ευαγγελία Κουρτέση

Εκλέγονται στην Ε.Ε.: Φάνης Παπαδάκης-Χριστόδουλος Παπαεμμανουήλ


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές 

30 υποτροφίες ύψους από 15.000€ έως 25.000€ σε φοιτητές με κοινωνικές και οικονομικές δυσκ…