Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις Μητσοτάκης: Σε ένα μήνα έτοιμο το FSRU της Αλεξανδρούπολης

Μητσοτάκης: Σε ένα μήνα έτοιμο το FSRU της Αλεξανδρούπολης

0

Η πλατφόρμα φτάνει στο λιμάνι στις 17 Δεκεμβρίου


Στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη ο Πλωτός Σταθμός Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (FSRU), που απέπλευσε προ ημερών από τη Σιγκαπούρη και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg, από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική Αλλαγή (COP28),  αναφέρθηκε στη συμβολή του FSRU Αλεξανδρούπολης στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο στρατηγικής σημασίας ρόλο της πλωτής μονάδας υγροποιουμένου φυσικού αερίου που κατασκευάζεται στην Αλεξανδρούπολη. «Θέλουμε να αυξήσουμε τη δυναμικότητα παραγωγής πράσινης ενέργειας, να κάνουμε εξαγωγές πράσινης ενέργειας και ήδη καλύπτουμε τις ανάγκες της Βουλγαρίας σε μεγάλο βαθμό, συνεργαζόμαστε και με την Μολδαβία και μέσα από Βόρεια Ελλάδα θέλουμε να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια για πολλές χώρες. Σε ένα μήνα θα έχουμε το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα τρέξει ταχέως» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ενώ με αφορμή ερώτηση για την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή λαϊκή εντολή.

Η ανάπτυξή μας περιμένουμε ότι θα ξεπεράσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης και αυτό είναι επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, είπε και σημείωσε: «Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από ό,τι οι χώρες της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτή την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης μεταξύ άλλων για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το στόχο μας να αυξήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη.

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας», είπε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για στέγαση και διατροφή

O κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 18,7% του πληθυσμού Εντυπωσιακά στοιχεία για το πώς διαμορφ…