Ένσταση έκανε και…την «έκανε»!

0

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας για την πρώτη νομαρχιακή επιτροπή, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο Δ. Φωτιάδης

Την εκλογή των εκπροσώπων των νομαρχιακών παρατάξεων στις τέσσερις νομαρχιακές επιτροπές, ακολούθησε η ένσταση του Δ. Φωτιάδη που έφερε την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε, για τους εκπροσώπους της μειοψηφίας με αποτέλεσμα την επανάληψη της διαδικασίας από την οποία όμως τελικά αποχώρησε ο έχων καταθέσει την ένσταση!

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2007 στις 11.00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομαρχίας Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η επανάληψη της διαδικασίας εκλογής των νομαρχιακών συμβούλων της αντιπολίτευσης, εκπροσώπων στις νομαρχιακές επιτροπές τακτικών και αναπληρωματικών, απόντων του Νομάρχη κ. Παυλίδη, του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Καραπαπάζογλου και αρκετών από τους νομαρχιακούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης. Στη συνεδρίαση Νομαρχεύων ήταν ο Αντινομάρχης κ. Ταρενίδης και Προήδρευε η κ. Δημούδη ενώ παρόντες ήταν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στους οποίους αφορούσε και η ακύρωση.

Οι λόγοι επανάληψης της διαδικασίας

Όπως ενημέρωσε η Αντινομάρχης κ. Θ. Συμπιλίδου: «στις εκλογές που πραγματοποιήσαμε, τηρήσαμε την εθιμική διαδικασία όπως 13 χρόνια τώρα. Μετά την ένσταση που κατέθεσε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης ο κ. Φωτιάδης ήρθε ακύρωση για την εκλογή των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης. Όπως  προβλέπεται, εντός πέντε ημερών από τη λήψη της ακυρωτικής απόφασης, πρέπει να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές για τη ανάδειξη νέων εκπροσώπων. Εντός της προθεσμίας λοιπόν, ορίσαμε τη σημερινή ημερομηνία».

Η αποχώρηση Φωτιάδη

Οι υποψήφιοι παρέμειναν οι ίδιοι με την πρώτη διαδικασία μεταξύ των οποίων και ο κ. Δ, Φωτιάδης. Λόγω ισοψηφίας επαναλήφθηκε τρεις φορές όπως ορίζεται, η ψηφοφορία για τα τακτικά μέλη. Με την ανάγνωση των τελικών αποτελεσμάτων  που ήθελαν τον κ. Φωτιάδη εκτός, ήρθε και η δήλωσή του για συνεργασία των δυο παρατάξεων του νομαρχιακού συμβουλίου και η αποχώρησή του από τη διαδικασία. Η αποχώρηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Αντινομάρχη κ. Αδαμίδη όσο και του κ. Καραλίδη που τόνισαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που αφήνει υπονοούμενα για συνεργασία και ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες αλλά απλώς δεν ψηφίστηκε ο κ. Φωτιάδης.

Οι τελικοί εκπρόσωποι

Απόντος του αποχωρήσαντα νομαρχιακού συμβούλου συνεχίστηκε η διαδικασία ομαλά για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της αντιπολίτευσης στις νομαρχιακές επιτροπές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι εκπρόσωποι είναι:

Νομαρχιακή Επιτροπή Θεμάτων Διοίκησης και Οικονομικών:

Τακτικά μέλη, Μαραγκού Γ., Χατζηγκενέ Ι.

Αναπληρωματικά μέλη, Καραλίδης Φ., Ουζούν Ι.

Νομαρχιακή Επιτροπή Θεμάτων Γενικής Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Εμπορίου

Τακτικά μέλη, Καραλίδης Φ., Ουζούν Ι.

Αναπληρωματικά μέλη, Μαραγκού Γ., Χατζηγκενέ Ι.

Νομαρχιακή Επιτροπή Θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης

Τακτικά μέλη, Τσούλου Σ., Δουλγκέρ Τ.

Αναπληρωματικά μέλη, Πετρίδης Δ., Οσμάν Ογλού Ο.

Νομαρχιακή Επιτροπή Κοινωνικού Τομέα, Δημόσιας Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή

Τακτικά μέλη, Πετρίδης Δ., Οσμάν Ογλού Ο.

Αναπληρωματικά μέλη, Τσούλου Σ., Δουλγκέρ Τ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…