500γρ. τραχανά γλυκό
1 λίτρο νερό περίπου
300ml γάλα
4 αβγά
500γρ. φέτα τριμμένη
4 κουτ. σούπας βούτυρο
5 χωριάτικα φύλλα για πίτες
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
1 αβγό χτυπημένο με ½ φλιτζάνι γάλα για το άλειμμα
Βράζουμε τον τραχανά στο νερό με λίγο αλάτι για 15 λεπτά περίπου και τον αφήνουμεε λίγο να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα τέσσερα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και τη φέτα. Ρίχνουμε και τον τραχανά μαζί με τις τέσσερις κουταλιές σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο. Στρώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32εκ. έτσι ώστε να εξέχουν αρκετά από τις άκρες του ταψιού, αλείφοντάς τα ένα ένα. Ρίχνουμε τη γέμιση και φέρνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολό γύρω γύρω στο ταψί. Περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας με το μίγμα του χτυπημένου αβγού και γάλακτος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα και η γέμιση να πήξει καλά.