Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επίσκεψη Καλαντζή – Μελισσόπουλου σε σχολεία της Ξάνθης

Επίσκεψη Καλαντζή – Μελισσόπουλου σε σχολεία της Ξάνθης

0
kalantzisg
 

 Ικανοποίηση από την εφαρμογή του προγράμματος διδασκαλίας Θρησκευτικών στους μουσουλμάνους μαθητές

 

9 ιεροδιδάσκαλοι διδάσκουν σε αντίστοιχα σχολεία. Υπάρχει συμμετοχή μαθητών αλλά και αντιδράσεις

 
 
Στην Ξάνθη ήρθε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής και είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα καθώς και με τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλο, ο οποίος και τον συνόδευσε στα Δημοτικά και Γυμνάσια της Ξάνθης όπου έχουν διοριστεί οι 9 ιεροδιδάσκαλοι προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα μουσουλμανόπαιδα. Υπενθυμίζεται ότι σε δημόσια σχολεία της Ξάνθης, Κομοτηνής και του Έβρου έχουν προσληφθεί δυνάμει της γνωστής νομοθεσίας, 23 από τους 64 συνολικά ιεροδιδασκάλους που έχουν επιλεγεί για την παιδαγωγική τους επάρκεια από την Περιφερειακή Διεύθυνση προκειμένου να διδάξουν το Κοράνιο στους μουσουλμάνους μαθητές. Οι 23 πρώτοι κατανεμήθηκαν ως εξής: 9 σε Ξάνθη, 9 σε Ροδόπη και 5 στον Έβρο και ήδη εκτελούν τα καθήκοντά τους. Είναι γνωστό επίσης ότι υπήρξαν αντιδράσεις σχετικά με την εφαρμογή του νόμου από το χώρο της μειονότητας με βασικό επιχείρημα ότι το Κοράνι πρέπει να διδάσκεται στα τεμένη και όχι μ’ αυτό τον τρόπο στα σχολεία.
 
Ικανοποίηση από την εφαρμογή του προγράμματος διδασκαλίας Θρησκευτικών στους μουσουλμάνους μαθητές
Από τον κ. Μελισσόπουλο επιχειρήθηκε από την πρώτη στιγμή μια προσπάθεια προσέγγισης και επίλυσης δια του διάλογου των θεμάτων που ανέκυψαν και σ’ αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι συναντήσεις με τους βουλευτές της μειονότητας. «Η εφαρμογή του προγράμματος διδασκαλίας των Θρησκευτικών είναι πιλοτική. Θα δούμε πως προχωράει και θα κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Αυτό που διαπιστώσαμε με τον κ. Καλαντζή κατά την προχθεσινή μας επίσκεψη στα σχολεία είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό παρακολουθούν το μάθημα. Υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις Θα τα αξιολογήσουμε όλα. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία του προγράμματος», ανέφερε στο «Ε» ο κ. Μελισσόπουλος.
 
Αντιδράσεις και για το Γραφείο μειονοτικής εκπαίδευσης
Αντιδράσεις όμως από τον χώρο της μειονότητας δεν υπήρξαν μόνο για τους ιεροδιδασκάλους αλλά και για την υπαγωγή του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης στην εύθηνη της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι το γραφείο αυτό υπάρχει στην ειδική γραμματεία μειονοτικών θεμάτων του υπουργείου. Στα πλαίσια όμως της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου καταργείται η ειδική γραμματεία και η εποπτεία του γραφείου περιέρχεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση. Σ’ αυτή την αλλαγή αντέδρασαν κάποιοι εκπαιδευτικοί που προφανώς ήθελαν την σχετική αυτοτέλειά τους.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

nxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…