1 φλ. βούτυρο αγελάδος
2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
½ φλ. καρύδια, χονδροκομμένα
½ φλ. ξανθές σταφίδες
4 φλ. νερό
3 φλ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
50 γρ. κουβερτούρα, 54% κακάο, σε κομμάτια
5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε µε ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και βράζουμε μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι.
Με μια κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά το σιρόπι στο σιμιγδάλι μέχρι να το ρουφήξει όλο, ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ. Όταν κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε τον χαλβά µε τη σοκολάτα και σερβίρουμε.