Σχόλια 17/12/13

0
Μαζί με την Ελιά, ξεφύτρωσε κι ο Κώτσος βασιλιάς…


 
 
Έρχονται τα… εγγόνια!
Ούτε βασίλεια να είχαμε. Εκεί που πιστεύαμε ότι τελειώσαμε με τα πολιτικά τζάκια και απογόνους των Καραμανλήδων, Παπανδρέου και Μητσοτάκηδων, τσουπ, εμφανίζονται τα εγγόνια!
Και εξηγώ. Τι ψήνεται μετά τους γιους και τις κόρες που μας έκαναν τη ζωή πατίνι;
Λοιπόν, δύο είναι τα εγγόνια που ετοιμάζονται σιγά-σιγά για την κεντρική πολιτική ζωή. Ο πρώτος ο Κ. Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας ως γνωστόν. Μετά το δήμο θα πάει για την Περιφέρεια και αργότερα για βουλευτής. Απλά πράγματα, τακτοποιημένα και σίγουρα.
Ο δεύτερος γόνος είναι ο γιος του Αχιλ. Καραμανλή, αδελφού του Κωνσταντίνου και επί χρόνια υπουργού. Τώρα, μετά την απόσυρσή του, ετοιμάζει το γιο, τον εγγονό του «εθνάρχη».
«Ε»


 
Ο κύβος ερρίφθη
 Το Καζίνο Ξάνθης σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει στον Έβρο πλέον. Ήδη το ξενοδοχείο ετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες, όπως ετοιμάζονται και οι διαφημίσεις στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Έτσι, τα πολλά λόγια τελείωσαν και η υπόθεση έχει δρομολογηθεί τελεσίδικα.
Συμπέρασμα; Άλλη μια επιχείρηση φεύγει από την Ξάνθη, άλλο ένα έσοδο για την τοπική κοινωνία, άλλη μια αρνητική εξέλιξη μετά από πολλά λόγια εκατέρωθεν. Κερδισμένος ο νομός Έβρου, η Αλεξανδρούπολη.
Όταν υπερισχύει η άποψη ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», ιδού ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα. Ας τα βλέπουν όλα αυτά κάποιοι.
«Ε»


 
Το παραδέχεται μεν, αλλά…
 Παραδέχτηκε δημόσια ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαραλ. Αθανασίου ο οποίος ήταν και δικαστής μάλιστα πριν γίνει υπουργός ότι υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. Κι αυτή η καθυστέρηση, έχει αποβεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα.
Το ότι το ομολογεί ο υπουργός δεν είναι κάτι νέο. Όλοι οι υπουργοί από μεταπολιτεύσεως και μετά, αυτή την ίδια παραδοχή κάνουν. Κι εκεί σταματούν.
Νομίζουν πως αφού επεσήμαναν το πρόβλημα πως αυτό θα λυθεί από μόνο του…αφέλεια; Όχι βέβαια. Αδιαφορία, ναι! Κανείς υπουργός δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να παρέμβει νομοθετικά και λειτουργικά για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.
Μάλιστα απουσιάζουν σχεδόν τελείως δικαστές με οικονομικές γνώσεις για να αντιμετωπίσουν το οικονομικό έγκλημα με εφόδια κι όχι…γυμνοί.
Σήμερα πλέον δεν αποδίδεται δικαιοσύνη με ταχύτητα αλλά με τις συχνές αναβολές γίνεται μαρτύριο για τους διαδίκους η κάθε δίκη.
«Ε»


 
Όχι σε κοινή κάθοδο
 Διαβάζοντας τα αποτελέσματα του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ που έληξε την Κυριακή, γίνεται πλέον φανερό πως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι αποκλείεται η εκλογική κάθοδος με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Έτσι, το Συνέδριο ψήφισε τη μοναχική πορεία του κόμματος και ως προς την κίνηση των «58» της Κεντροαριστεράς.
Γενικά στο Συνέδριο επεκράτησε η «γραμμή» της πλειοψηφίας, ο δε Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με 778 ψήφους, ενώ υπήρξαν 169 λευκά και 11 άκυρα, ενώ πρώτος σε σταυρούς ήταν ο Σπ. Λυκούδης, απερχόμενος γραμματέας.
«Ε»


 
Οι επίορκοι στο στόχαστρο
 Την άμεση κοινοποίηση των διώξεων για επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου, δημοτικούς υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς ζητά με εγκύκλιό του από τους συναδέλφους του που ασκούν ποινικές διώξεις ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.
Οι διώξεις επιπλέον, όπως επισημαίνει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, θα πρέπει να γνωστοποιούνται στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
«Ε»


 
Νέα κόλπα, προσοχή!
 Μια ακόμα ηλικιωμένη έπεσε θύμα απάτης από άγνωστη γυναίκα που τη λήστεψε. Η δράστις, πιθανότατα μέλος κυκλώματος απατεώνων, χρησιμοποίησε «νέα κόλπα».
Το περιστατικό με θύμα μια 83χρονη εκτυλίχθηκε στην Καλαμάτα. Η άγνωστη παρουσιάστηκε στην 83χρονη ως πλασιέ τροφίμων. Ανυποψίαστη η γυναίκα την άφησε να μπει στο σπίτι. Η δράστις με το πρόσχημα ότι διαφήμιζε τρόφιμα και μοίραζε δείγματα την έπεισε να δοκιμάσει. Όταν η 83χρονη δοκίμασε έχασε τις αισθήσεις της.
Όση ώρα η γυναίκα ήταν αναίσθητη η δράστις έψαξε το σπίτι και άρπαξε αντικείμενα αξίας. Όταν συνήλθε η 83χρονη, βρήκε το σπίτι της λεηλατημένο. Ειδοποίησε για βοήθεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι να διαπιστωθεί τι περιείχε το προϊόν που της δόθηκε.
«Ε»


 
 Όλοι αθώοι
 Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από το μεγάλο σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου χιλιάδες μικροεπενδυτές είδαν να εξανεμίζονται μέσα σε λίγους μήνες οι οικονομίες χρόνων.
Και ενώ μετά από τόσα χρόνια πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν μία καταδίκη για τους ενόχους – εμπλεκόμενους ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου για να αφήσει άφωνους τους πάντες. Έτσι λοιπόν το δικαστήριο αθώωσε 42 άτομα που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, οι δικαστές έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη, διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.
Όλοι αθώοι τελικά! Μοναδικοί ένοχοι ήταν οι Έλληνες πολίτες που επένδυσαν σε φούσκες….


 
Έρχεται ο τέως στην Ελλάδα
 «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» λέει η λαϊκή σοφία. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τους έκπτωτους μονάρχες, όπως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, που μυρίστηκε την ευκαιρία να επανέλθει στην πολιτική ζωή του τόπου.
Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Guardian, «ο τέως μονάρχης αποφάσισε τη μόνιμή του μετεγκατάσταση, μαζί με τη σύζυγό του Άννα Μαρία, στην Ελλάδα ενώ ο γιός του, πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του πριγκίπισσα Τατιάνα έχουν ήδη μετακομίσει στη χώρα εδώ και μερικούς μήνες».
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας ο Κωνσταντίνος φέρεται να θέλει να εμπλακεί στην πολιτική ζωή του τόπου, σαράντα έξι χρόνια μετά την εκδίωξή του από το καθεστώς του 1967, και δηλώνει ότι «είναι έτοιμος να επιστρέψει και κανείς δε μπορεί να τον εμποδίσει, αφού βίωσε το δικό του Γολγοθά».
Όλα τα είχαμε σ’ αυτή τη χώρα, ο βασιλιάς μας έλειπε για να ολοκληρωθεί το σκηνικό…


 
 Η χρυσή ευκαιρία της …ενωμένης Αριστεράς
 Όλοι όσοι πολιτικά τοποθετούνται στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς αναγνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη συγκυρία με την αποδυνάμωση των κομμάτων του δεξιού χώρου της παρέχει μια χρυσή ευκαιρία να πάρει την εξουσία. Και όλοι επίσης γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνει μόνο με ενότητα της κεντροαριστεράς και όσων κομμάτων τοποθετούνται σ’ αυτό τον μεγάλο χώρο γιατί η εποχή των αυτοδυναμιών έχει παρέλθει…Όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα…Πρόσφατο παράδειγμα η ΔΗΜΑΡ που αποφάσισε την αυτόνομη πορεία και έκλεισε την πόρτα σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με την κίνηση των 58 και τον ΣΥΡΙΖΑ. Λες κι έχει την πολυτέλεια αυτή όταν και στο εσωτερικό τους είναι διχασμένοι αφού υπάρχει μια μερίδα που έχει ταχθεί υπέρ της κίνησης των 58 και οι δημοσκοπήσεις την κατατάσσουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Εύχομαι να μην αποβεί μοιραία αυτή επιλογή για τη ΔΗΜΑΡ γιατί είναι μια συνετή φωνή μέσα στη Βουλή!
Μ.Ξ.


 
Συμβουλή στους 11
 Μπορεί να διατηρεί τις αποστάσεις του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά διατηρεί και το ενδιαφέρον του ο π.αν. υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, για τα εσωτερικά του κόμματος, ο οποίος με ενδιαφέρον είδε την πρόταση 11 μελών της ΚΠΕ, μεταξύ αυτών και τριών βουλευτών, στην πλειονότητά τους από το στενό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι ζήτησαν την Παρασκευή άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.
Τα μέλη της ΚΠΕ που υπέγραψαν την επιστολή για τη συνεδρίαση που τελικά δεν έγινε είναι οι Κελεπούρης Ανδρέας, Κίτσιος Βασίλης, Μακρυπίδης Ανδρέας, Μωραΐτης Θάνος, Ντόλιος Γιώργος, Ξεκαλάκης Στέφανος, Όθωνας Μανώλης, Παπαθανάση Αφροδίτη, Πεταλωτής Γιώργος, Σαχινίδης Φίλιππος, Τάτσης Κωνσταντίνος.
Πάντως, η ανησυχία του Σωκράτη Ξυνίδη είναι να μη γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η συσπείρωση που δημιουργεί «πονοκεφάλους» στο ΠΑΣΟΚ και για άλλη μια φορά στραφεί το περίστροφο στον παπανδρέου και τους ανθρώπους του. Γράφει ο Ξυνίδης στο ιστολόγιό του: «Σύντροφοι όμως προσοχή. Μην δώσετε την ευκαιρία να σας χρεώσει η ηγεσία τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Από τον ουρανό περιμένει τέτοιο δώρο. Ούτε την ακυβερνησία. Πώς θα γίνει αυτό; Ελπίζω να το σκεφτήκατε. Τουλάχιστον ο εισηγητής της τοποθέτησης αυτής».
Ε.Δ.


 
Γεμάτο ζωή το κέντρο της πόλης
 Έσφυζε από ζωή η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης το πρωί του Σαββάτου, καθώς οι Ξανθιώτες εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα βγήκαν να κάνουν μια βόλτα στην αγορά και να επισκεφτούν την γειτονιά του Άη Βασίλη με τους μικρούς τους μπόμπιρες. Μουσικές, αρώματα από καραμέλα και παιδικά γέλια πλημμύριζαν την πλατεία κάτω από τον λαμπερό χειμωνιάτικο ήλιο. Μηνύματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς πέρα από την εθελοντική γειτονιά έδιναν από την δική τους γωνιά και οι διαδηλωτές οι οποίοι είχαν δώσει ραντεβού κάτω από το ρολόι στις 12 το μεσημέρι με σκοπό να διαδηλώσουν κατά των Κέντρων Κράτησης και του ρατσισμού.
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…