-1 κρεμμύδι μεσαίο ξερό
-1 κρεμμυδάκι φρέσκο
-8 αγκινάρες
-100 γρ. αρακά
-2 καρότα μικρά
-10 μανιτάρια απλά
-200 ml ζωμός λαχανικών
-16 γαρίδες
-Χυμό από 2 λεμόνια
-30 ml ελαιόλαδο
-100 ml κρασί λευκό
-1 κλωνάρι θυμάρι
-1 κλωνάρι μάραθο
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν.
Ψιλοκόβουμε το ξερό & φρέσκο κρεμμύδι.
Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, που έχουμε από πριν κόψει σε κομματάκια, μαζί με τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. 10’ πριν είναι έτοιμες οι αγκινάρες ρίχνουμε τον αρακά και τις γαρίδες.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μάραθο και τον χυμό λεμονιού.