Σχόλια 26/11/13

0
Σαμαράς: Να μη κρατάμε μεγάλο καλάθι. Ρωτώ: Μια δακτυλήθρα αρκεί;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Σιγά τις απολύσεις…
 Διαβάζουμε και ακούμε: «Βάσει των συμφωνηθέντων, η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει 4000 δημόσιους υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και άλλους 11.000 ως το τέλος του 2014».
Βάζουμε στοίχημα ότι ο στόχος αυτός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Κι αυτό γιατί δεν τολμούν οι υπουργοί, το σημερινό πολιτικό σύστημα, να καταργήσουν δημόσιους οργανισμούς, συγχωνεύσεις άλλων, αλλά και δραστική περικοπή του προσωπικού στους περισσότερους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
-Μας το απέδειξαν με το Καποδιστριακό και το Μετσόβιο. Δυστυχώς είναι άβουλοι και μοιραίοι…
«Ε»


 
Παντού στην Ελλάδα
 Στην Ιαλυσό Ρόδου λόγω βροχοπτώσεων υπήρξαν τρεις νεκροί και μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα όπως και σε υποδομές της περιοχής. Η καταιγίδα ήταν πρωτοφανής με ρεκόρ βροχόπτωσης 137 χιλιοστών σε διάρκεια 12 ωρών.
Ήδη έχουμε ενημερωθεί τηλεοπτικά για το κακό. Και βέβαια όλοι μιλούσαν για την ανάγκη να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και άλλα. Μόνον ένας όμως έβαλε το πρόβλημα σε μια άλλη, αληθινή διάσταση. Ότι παντού στη δύστυχη Ελλάδα έχουν χτισθεί αυθαίρετα, μπαζώθηκαν ρέματα και δρόμοι. Και βέβαια, χωρίς συνέπειες.
Όταν όμως έρχεται η βροχή, η καταιγίδα, τότε έρχεται και το κακό. Σε ζωές και υλικά αγαθά. Τότε κάποιος λέει την αλήθεια για τα μπαζωμένα ρέματα και άλλες παρανομίες. Όπως έγινε και στη Ρόδο βέβαια. Αλλά αυτές οι φωνές της αλήθειας καλύπτονται. Διότι έχει ευθύνες η Πολιτεία πρωτίστως και οι δήμοι στη συνέχεια.
Όλοι βλέπουν τις παραβάσεις αλλά δεν μιλούν, δεν λένε τίποτε. Τα στόματα (λίγα) ανοίγουν όταν συμβεί το κακό τότε όμως είναι αργά. Όπως έγινε και στη Ρόδο δυστυχώς, όπως γίνεται κάθε χρόνο στην χώρα μας αλίμονο…
«Ε»


 
Τραγικός θάνατος
 Τραγική ιστορία ο θάνατος του νεαρού συμπολίτη μας από τον Πετεινό, του Χαράλαμπου Παραστατίδη, που σε ηλικία 34 χρόνων έφυγε από τη ζωή λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.
Ο Χ. Παραστατίδης εργαζόταν στη ΣΕΚΕ ως φύλακας και βίωνε το θάνατο του αδελφού του πριν λίγα χρόνια από την ίδια αιτία, την καρδιά.
Σημειώνουμε ότι ο αδικοχαμένος νέος ήταν δεύτερος εξάδελφος του Γιώργου Παραστατίδη, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αβδήρων.
-Συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους του.
«Ε»


 
Η επιβράβευση – διάκριση
 Δεν είναι συνηθισμένη η πόλη μας να έχει συχνές διακρίσεις στον επιχειρηματικό τομέα. Γι’ αυτό και δώσαμε μεγάλη προβολή στην διάκριση και επιβράβευση της ποιότητας των προϊόντων των κρεοπωλείων αδελφών Μπατζακίδη.
Μάλιστα δε μιλούμε για απλή διάκριση αλλά για 3 χρυσά βραβεία, 2 αργυρά και 1 χάλκινο! Όλα δε αυτά στην Πανελλήνια έκθεση κρεατοσκευασμάτων 2013 στην Αθήνα, με 500 συμμετέχοντες απ’όλη την Ελλάδα!
Γι’ αυτό και η αξία της διάκρισης που αντανακλά στην πόλη μας. Η οποία Ξάνθη μετά τα πασίγνωστα γλυκά της ξεχωρίζει πλέον και για τα κρεατοσκευάσματά της. Πράγμα βέβαια που σημαίνει ότι η επιχείρηση των αδελφών Μπατζακίδη τολμά, προσπαθεί, ψάχνει παλιές συνταγές και τις θέτει στην κρίση των ειδικών.
-Συγχαρητήρια και ελπίζουμε να δούμε κι άλλες διακρίσεις από άλλους Ξανθιώτες.
«Ε»


 
Χειμωνιάτικος καιρός
 Επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, με έντονες βροχοπτώσεις, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα ως το τέλος της εβδομάδας.
Μάλλον τ’ αστεία έχουν τελειώσει με τον καιρό, ως προς την κακοκαιρία. Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών πλέον και γι’αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον, αφού θα μας έρθουν νωρίς-νωρίς και τα χιόνια.
«Ε»


 
 Έξω πάει καλά…
 Εκτός από τα εύσημα της κας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, για την πρόοδο που έκανε η χώρα μας στη δημοσιονομική της προσαρμογή, και ο Ιταλός πρωθυπουργός εκφράστηκε πολύ θετικά για τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Λέττα στην ομιλία του στη «Συνάντηση Ηγετών» της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, εκθείασε τον συνάδελφό του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα τον ψήφιζε ακόμη και για πρόεδρο της Ευρώπης!
-Έξω πάει καλά ο κ. Σαμαράς, αναγνωρίζονται οι προσπάθειές του. Εντός των τειχών όμως δύσκολα τα πράγματα…


 
Αρβανιτόπουλος: Προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι σε μια νύχτα
 Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια μίλησε ο υπουργός Παιδείας, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος μίλησε για αθρόες προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων στο Καποδιστριακό και ξεκαθάρισε ότι μιλά για κινητικότητα κι όχι για απολύσεις. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας είπε ότι ”Ζητήσαμε από τα Πανεπιστήμια να κάνουν αξιολόγηση και όλοι μας είπαν ότι έχουν έλλειψη υπαλλήλων. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσα σε μία νύχτα προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι. Στο Καποδιστριακό υπάρχουν 313 περιπτώσεις υπαλλήλων με το ίδιο επώνυμο και 80 γιους και κόρες”.
Αυτό πια δεν είναι Καποδιστριακό αλλά… Οικογενειακό!


 
Σήμερα – αύριο η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης
 Το ανακοίνωσε στο Twitter (!) ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Και μεις να πούμε ότι έρχεται στην κατάλληλη στιγμή τώρα που αρχίζουν τα πρώτα κρύα. Να σημειώσουμε ότι όπως μάθαμε από τον πρόεδρο των πρατηριούχων της Ξάνθης κ. Γιάννη Σιούτα φέτος παρατηρείται μια ανάκαμψη στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Όχι δεν πέρασε η κρίση, ούτε έχουν πλουτίσει ξαφνικά οι Ξανθιώτες απλά κάποιοι διαπίστωσαν ότι πολλές από τις εναλλακτικές πηγές θέρμανσης που κατέφυγαν τον περσινό χειμώνα αποδείχθηκαν πιο δαπανηρές είτε γιατί έκαναν το κουμάντο τους από το καλοκαίρι για τη θέρμανση του χειμώνα, αλλά κυρίως γιατί το επίδομα θέρμανσης ισοφαρίζει τα πράγματα με τον Εδικό φόρο και είναι ένα καλό κίνητρο για να ξαναγυρίσουμε στα καλοριφέρ
Μ.Ξ.


 
Δεν ίδρωσε το αυτί του…
 …του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ήρθε στην Ξάνθη το Σαββατοκύριακο όμως δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση των σωματείων εργαζομένων για μια συνάντηση. Βρε του’ στειλαν επιστολή, βρε του’ παν καλά λόγια και ούτε λίγο ούτε πολύ τον παρακάλεσαν να τους δεχτεί να του μιλήσουν αλλά απάντηση δεν πήραν ούτε τους έκανε το χατίρι να τους δεχτεί…Μάλλον τους το κρατάει από εκείνες τις δηλώσεις τους ότι στερείται σοβαρότητας…
Scripta manent
Μ.Ξ.


 
Έρχονται τα πρώτα χιόνια
 Σήμερα εκτιμά ότι ενδέχεται να έρθουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας της ΑΔΜΘ.
Ειδικότερα, σύμφωνα μ ε το δελτίο καιρού προβλέπονται σήμερα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικά καταιγίδες, κυρίως τις βραδινές ώρες.
Ε.Δ.


 
Ποιός θα πληρώσει την νύφη;
 Την επιστροφή του συνόλου των υπερβάσεων που καταγράφηκαν επί των ημερών της Γιάννας Αγγελοπούλου ζητά η τρόικα καθώς όπως φαίνεται έφτασε η ώρα του απολογισμού του «μεγάλου πάρτυ». Αν και το μέγεθος της σπατάλης παραμένει αδιευκρίνιστο, η ομάδα τεχνικών συμβούλων των δανειστών κατάφερε να το υπολογίσει και να καταστήσει απαιτητά τα ποσά. Έτσι, ο Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς εκπρόσωποι της Ε.Ε και της ΕΚΤ, κατέγραψαν «μαύρη τρύπα» 13 δισ. ευρώ τουλάχιστον στην αναθεώρηση του ελλείμματος (2001-2006) που πραγματοποιήθηκε πριν από επτά χρόνια και ζήτησαν την κάλυψη του ποσού είτε από τη διοργανώτρια Αρχή της κ. Αγγελοπούλου είτε από τα δημόσια ταμεία. Μαντέψτε ποιος θα πληρώσει τη…νύφη!
Γ.Τ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…