-1 ½ κιλό μοσχαρίσια ελιά ή στήθος σε κομμάτια
-2 κ.σ. βούτυρο
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-3 φλ. ζεστό νερό
-2 σκ. σκόρδο
-3 πατάτες
-3 χρωματιστές πιπεριές
-3 κρεμμύδια
-3 ντομάτες ώριμες ή 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες
-250 γραμ. φασολάκια πλατιά φρέσκα ή κατεψυγμένα
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-λίγη παπρικα
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-αλάτι
-150 γραμ. φέτα σε κομμάτια
-2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια κρέατος για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε 3 φλ. νερό ζεστό. Σκεπάζουμε και βράζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 35-40′.
Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Σε γάστρα ή βαθύ ταψί κάνουμε μια στρώση όλες τις πατάτες, από πάνω βάζουμε σε μια στρώση όλο το κρέας.
Κάνουμε μια στρώση τα κρεμμύδια σε φέτες, μια στρώση τις πιπεριές σε φέτες, τα φασολάκια ολόκληρα και τέλος, μια στρώση τις ντομάτες σε φέτες.
Μπήγουμε τα σκόρδα και κομματάκια βούτυρο στο φαγητό.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Περιχύνουμε το ταψί με 1 φλ. ζωμό από αυτό που βράσαμε το κρέας (τον υπόλοιπο τον χρησιμοποιούμε για άλλη παρασκευή, σούπα σάλτσα, ρύζι κλπ.), ραντίζουμε με το ξύδι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας όλες τις άκρες. Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 250ºC στον αέρα, για 30′ και χαμηλώνουμε στους 160ºC.
Σιγοψήνουμε το φαγητό σε χαμηλό φούρνο για περίπου 2 ώρες.
Στις 2 ώρες ψησίματος ξεσκεπάζουμε και σκορπάμε τα κομμάτια φέτας.
Αφήνουμε να σιγοψηθεί στο φούρνο για τα επόμενα 30′, να λιώσει η φέτα και να μείνει σχεδόν με το λάδι του.